Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

IoT 2 Europe

25. veljače 2016. @ 10:00 - 17:00

IoT2_header-1Prva IoT konferencija u Hrvatskoj pod nazivom „IoT 2 Europe“ održat će se u četvrtak, 25. veljače 2016. u Zagrebu. Konferenciju organizira Visoka škola za informacijske tehnologije (VsiTe) u Zagrebu, Visoka poslovna škola PAR i poduzeće DunavNET iz Novog Sada.

Cilj konferencije je odgovoriti na često postavljena pitanja kada se radi o IoT, a to su prvenstveno – što je to točno IoT i od kuda naziv, te na koji način i gdje se potencijalno može primijeniti. Odgovore na pitanja potražit će, uz hrvatske, i europski stručnjaci.

Bit IoT leži u povezanosti svih uređaja i to onih kombinacija koje su „laicima“ ponekad nezamislive. Primjerice, zamislite da hladnjak, rasvjetna tijela, bojler i klima uređaj međusobno komuniciraju i razmjenjuju informacije, a vi imate pristup svemu putem pametnog telefona. To je posao za oko 300.000 programera koji se u ovom trenutku bave IoT-em, no predviđa se da će njihova zajednica narasti na čak 4.5 milijuna aktivnih IoT-evaca do 2020.godine. Ozbiljni konkurent za preuzimanje dominacije u ovom području je Kina, koja ima najbržu rastuću ekonomiju na svijetu i koja 1/3 svojih programera obučava upravo za razvoj IoT aplikacija i programa.

Danas, više od 75% svjetskih poduzeća istražuju ili aktivno se služe IoT tehnologijama. Stoga, krajnje je vrijeme da se toj temi posvetimo i u Hrvatskoj. Prva hrvatska IoT konferencija tematski će se posvetiti regionalnim trendovima i promjenama koje se očekuju u području IoT. Svoje mjesto u programu pronaći će IoT projekti iz regije koji daju veliki doprinos općem tehnološkom napretku cijele Europe.

Ulaz na konferenciju je besplatan, ali je broj mjesta ograničen, stoga molimo sve zainteresirane da se prijave putem obrasca ovdje.

Details

Date:
25. veljače 2016.
Time:
10:00 - 17:00

Venue

Visoka škola za informacijske tehnologije
Klaićeva 7
Zagreb, Hrvatska
Website:
http://iot2.eu/

Organizers

Visoka poslovna škola PAR
Visoka škola za informacijske tehnologije
DunavNET