Bar i barsko poslovanje
Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
Cilj kolegija:
Cilj je kolegija da studenti ovladaju osnovnom terminologijom, te mogu razlikovati i analizirati pojedine vrste pića i napitaka u baru, tehnike pripremanja i posluživanja istih. Planirati i organizirati provođenje poslovanja u barovima. Razvi(ja)ti navike uljudnog komuniciranja s gostima te smisao za lijepo i estetiku te kreativnost.
Sadržaji kolegija:
- Ugostiteljski objekti za pružanje usluga pića i napitaka
- Vrste i povijest barova i barskih pića
- Osnovni pojmovi u baru
- Organizacija rada u baru i uloga barmena
- Barski inventar i oprema bara
- Sredstvo ponude i prodaje barskih pića
- Mjere u baru i podjela barskih pića
- Tehnike rada i metode pripreme koktela
- Alkoholna pića, bezalkoholna pića i napitci
- Jela u baru
- Utvrđivanje količine namirnica za pripremu napitaka i pića te naručivanje i zaprimanje
- Moderni trendovi u svjetskom barmenstvu
- Poznavanje i primjena mjera zaštite na radu
Očekivani ishod:
Nakon uspješno položenog ispita, student će moći:
- Opisati osnovne pojmove vezane uz bar i barsko poslovanje (1);
- Razmotriti operacijske procese u baru (2);
- Razlikovati načine, pravila i metode pripreme te posluživanja pića, napitaka i barskih mješavina – koktela (2);
- Demonstrirati različite tehnike pripreme koktela, pića i napitaka u baru (3);
- Kreirati suvremeno sredstvo ponude i prodaje koktela i drugih pića i napitaka sukladno novim tehnologijama, principima, ugostiteljskim uzancama i standardima (4).
Prijavi se na naš newsletter!
Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Veleučilištu PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Veleučilište PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.
Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr