Gastronomija II
Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
Cilj kolegija:
Cilj je kolegija da studenti usvoje osnovnu terminologiju u gastronomiji, razlikuju pojedine vrste namirnica, tehnološke postupke pripremanja u skladu sa standardima normativa i načelima pravilne prehrane. Također, studente će se upućivati na samostalno planiranje, organiziranje i provođenje izrade i posluživanja prigodnih obroka u ugostiteljstvu.
Sadržaji kolegija:
- Osnovne i pomoćne sirovine u proizvodnji hrane.
- Normativi hrane u gastronomiji s obzirom na specifičnosti vrste posluživanja i pripreme ugostiteljske usluge.
- Proizvodni odjeli u hotelijerstvu i restoraterstvu.
- Centralna pripremnica hrane.
- Razvijanje novih tehnologija s ciljem proizvodnje jela vrhunske kakvoće
- Industrija proizvodnje polugotove i gotove hrane.
- Standardi i standardizacija u hotelijerstvu i restoraterstvu.
- Administrativno praćenje proizvodnog procesa u restoraterstvu.
- Obračunski poslovi u gastronomiji.
- Jednostavni prigodni obroci
- Svečani prigodni obroci
- Catering sustav poslovanja.
Očekivani ishod:
- Ustanoviti sličnosti i razlike između osnovnih i pomoćnih sirovina – namirnica u proizvodnji hrane
- Primijeniti vještine vezane uz suvremene procese pripreme jela vodeći računa o normativima, posebnostima pansionskog i à la carte poslovanja
- Organizirati poslove pripreme obroka u ugostiteljstvu korištenjem obrade centralne pripremnice hrane.
- Primjenjivati HACCP standarde i nove tehnologije u pripremi jela vrhunske kakvoće
- Planirati zalihe i dnevne utroške u ugostiteljstvu te pratiti proizvodne procese i financijske rezultate istih
- Organizirati catering i sudjelovati u pripremi jednostavnih i svečanih prigodnih obroka
Prijavi se na naš newsletter!
Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Veleučilištu PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Veleučilište PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.
Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr