Menadžment usluge i kvalitete
Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
Cilj kolegija:
Razumijevanje usluge, kvalitete i kvalitete usluge kao i savladavanje teorijskih i praktičnih sadržaja glede upravljanja uslugama i kvalitetom u ugostiteljsko- turističkom poduzeću.
Implementacija usluga i kvalitete u praksu ugostiteljsko-turističkih poduzeća te unutarnje kvalitete usluge u ugostiteljstvu i hotelijerstvu u turističku destinaciju općenito.
Sadržaji kolegija:
- Definicija usluga.
- Osnovne karakteristike usluga u ugostiteljstvu.
- Glavne, sporedne i pomoćne ugostiteljske usluge.
- Posebnosti ugostiteljskih usluga.
- Kompleksnost ugostiteljskih usluga.
- Kvaliteta i važnost usluga u ugostiteljstvu i turizmu.
- Definicija kvalitete.
- Elementi kvalitete i rangiranje.
- Kvaliteta i zadovoljstvo gosta.
- Kvaliteta i konkurentnost.
- Povijesni razvoj TQM-a.
- Pojam i značenje TQM-a.
- Implementacija TQM-a u ugostiteljstvu i turizmu.
- Osiguranje i praćenje kontinuiranih poboljšanja.
- Upravljanje potpunom kvalitetom u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.
- Standardi i normativi.
- Standardi i kvaliteta.
- Osiguranje i praćenje kontinuiranih poboljšanja.
- Upravljanje potpunom kvalitetom u ugostiteljstvu i turizmu.
- Standardi u turizmu.
- Upravljanje kvalitetom turističke destinacije (IQM).
- Specifičnosti IQM-a za različite turističke destinacije.
- Mjerenje i ocjenjivanje kvalitete destinacije i ugostieljsko-turističkog proizvoda.
Očekivani ishod:
- Razlikovati sve relevantne značajke i spoznaje o najvažnijim odrednicama usluge, kvalitete te kvalitete usluge (4);
- Analizirati glavne aspekte kvalitete i usluge u postizanju konkurentske prednosti te izgradnji poslovne izvrsnosti (4);
- Ispitati utjecaj kvalitete i usluge na zadovoljstvo gosta (4);
- Osmisliti sustav upravljanja kvalitetom u ugostiteljskim i hotelskim poduzećima (5);
Prijavi se na naš newsletter!
Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Veleučilištu PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Veleučilište PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.
Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr