Metodologija stručnog rada
Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
Cilj kolegija:
Cilj predmeta definiran je na dvije razine: 1) Osposobiti studente za akademsko pisanje i kritičko razmišljanje i 2) Usmjeriti studente na razvoj čitalačke kulture.
Sadržaji kolegija:
- Koncept znanosti
- Klasifikacija znanosti
- Djelokrug i funkcije metodologije znanstvenog i stručnog rada
- Koncept kritičkog mišljenja
- Logički sustav argumentiranja
- Kvantitativna metodologija
- Kvalitativna metodologija
- Metode i postupci prikupljanja podataka u znanstvenim i stručnim istraživanjima
- Etički standardi u znanstvenom i stručnom radu
Očekivani ishod:
Nakon odslušane nastave i izvršenih svih unaprijed definiranih obveza predmeta, studenti će moći:
- Pravilno interpretirati temeljne pojmove znanosti i znanstvenih metoda
- Razlikovati i analizirati znanstvena i stručna djela
- Izraditi pripremu za istraživanje u skladu s osnovnim metodološkim načelima
- Argumentirati stavove i činjenice pri izradi akademskih tekstova i iznošenju stavova
Nositelj kolegija
izv. prof. dr. sc.
Marko Turk
Prijavi se na naš newsletter!
Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Veleučilištu PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Veleučilište PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.
Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr