Poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
Cilj kolegija:
Cilj kolegija je da se studente upozna sa temeljnim znanjima iz područja poduzetništva u turizmu.
Sadržaji kolegija:
- Poduzetništvo u ekonomskoj teoriji
- Menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
- Međuodnosi poduzetništva i menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu
- Ekonomska osnova poduzetništva u turizmu i ugostiteljstvu
- Organizacijski oblici i nositelji poduzetništva u turizmu i ugostiteljstvu
- Javno-privatno partnerstvo kao model poduzetništva u turizmu i ugostiteljstvu
- Imovina u turizmu i ugostiteljstvu
- Troškovi u turizmu i ugostiteljstvu
- Prihodi i poslovni rezultat u turizmu i ugostiteljstvu
- Ljudski potencijali u turizmu i ugostiteljstvu
- Produktivnost i kvaliteta u turizmu i ugostiteljstvu
- Investicije u turizmu i ugostiteljstvu
- Metodološke osnove za izradbu poduzetničkih projekata i studija razvoja u turizmu i ugostiteljstvu
- Poduzetnički (investicijski) projekti u turizmu i ugostiteljstvu
Očekivani ishod:
Nakon odslušane nastave i izvršenih svih obveza u kolegiju, studenti će moći:
- Ispravno tumačiti teorijske postavke poduzetništva i menadžmenta u turizmu i ugostiteljstvu
- Objasniti ekonomsku osnovu poduzetništva u turizmu i ugostiteljstvu
- Analizirati temeljne segmente upravljanja u turizmu i ugostiteljstvu
- Identificirati ključne resurse za investicije i razvoj poduzetničkih projekata u turizmu i ugostiteljstvu
Prijavi se na naš newsletter!
Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Veleučilištu PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Veleučilište PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.
Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr