Poslovni engleski jezik 2
Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
Cilj kolegija:
Ciljevi ovog kolegija su da studenti:
- razviju osnovne jezične sposobnosti za govorno i pisano komuniciranje u kontekstu poslovanja
- upotrebljavaju engleski jezik sttruke u raznim situacijama u stvarnom životu i poslovnim aspektima (čitanje i razumijevanje uputa, komuniciranje s klijentima te potencijalnim klijentima iz drugih država).
Sadržaji kolegija:
- Definiranje pojmova turizam, turisti, ugostiteljstvo.
- Tipovi turizma.
- Kako turisti putuju i kuda.
- Suvremeni trendovi u turizmu.
- Specifični oblici turizma: Nautički turizam.
- Turizam i održivi razvoj. Turizam i wellness. Seoski turizam.
- Profesije u turizmu i ugostiteljstvu.
- Sastavljanje životopisa.
- Putničke agencije. Thomas Cook i preteče organiziranih putovanja.
- Osmišljavanje programa putovanja.
- Organizacija aktivnog odmora. Organizacija poludnevnih i cjelodnevnih izleta.
- Prijevoz putnika.
- Ugovor o prijevozu.
- Ugovor o najmu automobila.
- Prodaja putničkih karata za različita prijevozna sredstva
Očekivani ishod:
Nakon polaganja ovog kolegija očekuje se da će studenti:
- Primijeniti odgovarajuću poslovnu terminologiju u govornoj i pisanoj komunikaciji.
- Upotrijebiti jezične i komunikacijske vještine za govor i pisanje u širem ugostiteljskom kontekstu
- Pravilno primijeniti osnovne gramatičke strukture – sadašnja i prošla glagolska vremena i oblike rečenica
Prijavi se na naš newsletter!
Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Veleučilištu PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Veleučilište PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.
Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr