Poslovno komuniciranje
Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
Cilj kolegija:
Cilj ovog kolegija je osposobiti studente za učinkovito komuniciranje unutar poslovnog okruženja kroz razumijevanje komunikacijskih procesa, sudionika i stilova. Kolegij će omogućiti studentima da prepoznaju i rješavaju probleme u komunikaciji, razviju vještine aktivnog slušanja te primjene verbalne i neverbalne komunikacije u različitim kontekstima.
Sadržaji kolegija:
- Komunikacija i komunikacijski proces
- Sudionici u komunikaciji
- Problemi u komunikaciji
- Slušanje u komuniciranju
- Komunikacija unutar i izvan organizacije
- Verbalna i neverbalna komunikacija
- Komunikacijski stilovi
- Uloga imidža u komuniciranju
- Odnosi s javnošću
- Pravopis i najčešće pogreške u pisanoj komunikaciji s javnostima
- Osnovni elementi komunikacije u javnom nastupu
- Priprema i izvedba javnog nastupa
Očekivani ishod:
Nakon odslušane nastave i izvršenih svih obveza u kolegiju, studenti će moći:
- Usporediti ključne elemente i vrste komunikacije u komunikacijskom procesu.
- Procijeniti utjecaj stila komunikacije i osobnog imidža na uspješnost komunikacije.
- Utvrditi prednosti i nedostatke verbalne i neverbalne komunikacije.
- Izraditi različite forme poslovnog pisanog izražavanja u komunikaciji s klijentima i poslovnim partnerima (javnostima).
- Provesti javni nastup koristeći osnovne elemente uspješnog prezentiranja.
Prijavi se na naš newsletter!
Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Veleučilištu PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Veleučilište PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.
Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr