Preskoči na sadržaj
Facebook Instagram Youtube Linkedin
Vaučeri za besplatno obrazovanje
Search
Close
Hrvatski
logo PAR
  • Naslovna
  • Studij
    • Prijediplomski studij
      • Poslovno upravljanje
      • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Stručni diplomski studij – Poslovno upravljanje
      • Smjer Upravljanje financijama
      • Smjer Upravljanje malim i srednjim poduzećima
      • Smjer Upravljanje u sportu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
  • International
    • Dolazne mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Erasmus+ natječaji
    • Međunarodna stručna praksa
    • Bitni dokumenti
    • Kratki programi
    • Međunarodni projekti
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Usavršavanje i osposobljavanje
      • Voditelj izrade i provedbe EU projekata
      • Suradnik/ica u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova
      • Menadžer u sportskoj organizaciji
      • Administrator u sportskoj organizaciji
      • Instruktor pilatesa i joge
      • Mini MBA u zdravstvu
    • Programi Turizam i ugostiteljstvo
      • Turistički vodič
    • Mini MBA
      • Mini MBA zdravstveni turizam
    • Vaučeri
  • Eventi
    • PILC konferencija
    • PAR Poduzetnički kamp
    • Gradina znanja
    • Žene bez PARdona
  • Vaučeri
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Web programiranje
    • Društveno odgovorno poslovanje
Menu
  • Naslovna
  • Studij
    • Prijediplomski studij
      • Poslovno upravljanje
      • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Stručni diplomski studij – Poslovno upravljanje
      • Smjer Upravljanje financijama
      • Smjer Upravljanje malim i srednjim poduzećima
      • Smjer Upravljanje u sportu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
  • International
    • Dolazne mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Erasmus+ natječaji
    • Međunarodna stručna praksa
    • Bitni dokumenti
    • Kratki programi
    • Međunarodni projekti
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Usavršavanje i osposobljavanje
      • Voditelj izrade i provedbe EU projekata
      • Suradnik/ica u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova
      • Menadžer u sportskoj organizaciji
      • Administrator u sportskoj organizaciji
      • Instruktor pilatesa i joge
      • Mini MBA u zdravstvu
    • Programi Turizam i ugostiteljstvo
      • Turistički vodič
    • Mini MBA
      • Mini MBA zdravstveni turizam
    • Vaučeri
  • Eventi
    • PILC konferencija
    • PAR Poduzetnički kamp
    • Gradina znanja
    • Žene bez PARdona
  • Vaučeri
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Web programiranje
    • Društveno odgovorno poslovanje
logo PAR

PREDDIPLOMSKI STRUČNI STUDIJ

Business management

  • Studijski program traje 3 godine, odnosno 6 semestara te nosi 180 ECTS-a.
  • Po završetku studija stječe se titula prvostupnika ekonomije (bacc.oec.).
Kontaktiraj nas

Zašto PAR?

Studij menadžmenta koji razumije vaše potrebe

  • Rad u malim grupama
  • Mentorski pristup i konzultativna nastava
  • Pristupačnost profesora i osoblja
  • Fleksibilnost za zaposlene i sportaše
  • Stjecanje radnog iskustva prije izlaska na tržište rada
  • Obrazovanje kroz iskustvo i izravan rad
  • Stvarno iskustvo iz poslovnog svijeta
  • Stjecanje vještina i znanja koja su tražena u realnom sektoru
  • Stjecanje stručnih znanja, socijalnih kompetencija i kompetencija vođenja
  • Osposobljavanje za samostalno obavljanje poslova u tvrtkama te preuzimanje odgovornih funkcija
  • Stručna praksa

Uvjeti upisa

  • Nakon završene srednje škole – položena državna matura (niža razina) za osobe mlađe od 24 godine
  • Prelazak s drugog fakulteta – ispis ocjena i položenih kolegija
  • Zaposleni – dokaz o završenoj srednjoj školi
  • Sportaši – uvjerenje o kategorizaciji sportaša

Izvođenje nastave i popis kolegija

Nastava se izvodi isključivo u poslijepodnevnim terminima.
Izvanredni studij ustrojen je tako da su studentima omogućeni izvanredni rokovi polaganja ispita te individualne konzultacije uz mentorstvo, a nastavni materijali su dostupni na web stranici preko sustava Moodle.

Popis kolegija pogledajte ovdje

O studiju
Ishodi učenja
Dokumentacija
Ugovor
Modeli plaćanja
O studiju

Preddiplomski stručni studij Business management daje naglasak na stjecanju ekonomskih i menadžerskih kompetencija kao i primjenu znanja iz poslovnog upravljanja u suvremenim tržišnim uvjetima.

Studenti razvijaju inicijativnost i poduzetnost pri razvoju novih poslovnih ideja implementirajući znanja iz financija, marketinga, komunikacija, računovodstva, logistike i primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija u poslovanju.

Prepoznavanjem i kreiranjem novih poslovnih izazova digitalne transformacije studenti usavršavaju znanja i vještine iz područja organizacije i upravljanja poslovnim procesima te liderstva.

S obzirom na globalizaciju te svakodnevno širenje poslovnih mreža, studente se potiče na učenje i korištenje stranih jezika kako bi se mogli koristiti suvremenim tehnikama vanjskotrgovinskog poslovanja i razvijati interkulturalnu svijest o poslovanju u globalnom poslovnom okruženju.Business management

Ishodi učenja
  • Povezivati temeljna mikroekonomska i makroekonomska načela pri interpretaciji ekonomskih modela
  • Upoznati suvremene matematičke i statističke metode za empirijsko testiranje teorijskih ekonomskih modela
  • Upoznati se s osnovama izrade znanstvenih i stručnih radova uz uvažavanje etičkih načela
  • Protumačiti pravne akte i važeću legislativu u suvremenom poslovanju
  • Izraditi analize poslovanja manjeg stupnja složenosti na temelju financijskih izvještaja
  • Primijeniti znanja iz poslovne logistike za poslovanje poduzeća u suvremenim tržišnim uvjetima
  • Sudjelovati u razradi marketinškog mix-a i svih pratećih elemenata pri plasmanu novog proizvoda i/ili usluge
  • Interpretirati financijsko poslovanje kroz analizu financijskih izvještaja i pokazatelja u poslovnom upravljanju
  • Koristiti se poslovnim stranim jezik (engleski, njemački, talijanski) u usmenoj i pisanoj komunikaciji
  • Identificirati mogućnosti poslovanja u Europskoj uniji te financiranja projekata iz EU fondova i programa
  • Izraditi projektnu prijavu za fondove i/ili programe Europske unije
  • Koristiti se suvremenim tehnikama vanjskotrgovinskog poslovanja
  • Demonstrirati primjerene obrasce poslovne kulture i etičnog ponašanja
  • Primijeniti znanja iz područja organizacije i upravljanja poslovnim procesima te leadershipa
  • Identificirati potrebe i ponudu ljudskih potencijala za ostvarivanje organizacijskih ciljeva
  • Pripremiti poslovni plan sa svim pripadajućim elementima za malo i/ili srednje poduzeće
  • Prepoznati nove poslovne izazove nastale zbog digitalne transformacije poslovanja
  • Razviti inicijativnost i poduzetnost pri razvoju novih poslovnih ideja u turizmu i ugostiteljstvu
  • Komunicirati s internim i eksternim dionicima, usmenim i/ili pisanim putem koristeći se stručnom terminologijom iz područja poslovnog upravljanja
  • Primijeniti informacijsko-komunikacijske tehnologije i softverska rješenja u poslovnom upravljanju
  • Pravilno primijeniti stečena teorijska znanja u svakodnevnoj poslovnoj praksi
  • Prepoznati značaj zdravog životnog stila i fizičke aktivnosti za osobni razvoj
  • Razviti interkulturalnu svijest o poslovanju u međunarodnom okruženju
Dokumentacija
Dokumentacija potrebna za upis:

1. Preslika obje strane osobne iskaznice s jasno vidljivom fotografijom studenta,

2. Svjedodžbe srednjoškolskog obrazovanja (original ili ovjerena preslika kod javnog bilježnika)

3. Kandidati koji su završili srednju školu izvan Hrvatske donose Rješenje Ministarstva znanosti i obrazovanja o priznavanju inozemne obrazovne kvalifikacije

4. Rodni list (original ili ovjerena preslika kod javnog bilježnika)

5. Domovnica (original ili ovjerena preslika kod javnog bilježnika)

6. Dvije fotografije veličine 4X6 cm

Ugovor
Ispunjavanje upisnog lista i potpis ugovora o obrazovanju

Nakon donošenja dokumentacije ispunjava se Upisni list kojega dobijete (i ispunjavate) u Evidenciji studija, a potpisom Ugovora o obrazovanju postajete student Visoke poslovne škole PAR.

U roku od tjedan dana nakon upisa potrebno je podmiriti trošak upisnine u iznosu od 2.000,00 kuna (plaća se tijekom prvog upisa) i prvu ratu školarine (ukoliko se školarina uplaćuje obročno) ili cijeli iznos školarine (ukoliko se školarina plaća jednokratno). Upisnina za prvu akademsku godinu iznosi 2.000,00, a upisnina za više godine studija iznosi 1.000,00.

Školarina i troškovi upisnine uplaćuju se na jedan od sljedećih transakcijskih računa Visoke poslovne škole PAR:

Zagrebačka banka
IBAN: HR5623600001102314249

Erste&Steiermärkische Bank
IBAN: HR0924020061100660612

Modeli plaćanja

1. Jednokratno plaćanje gotovinskom uplatom
– 30.000,00 kn (najkasnije osam (8) dana od dana upisa)

2. Obročno plaćanje u 2 ili 4 rate
2a) plaćanje školarine u 2 rate – 2 x 15.625,00 = 31.250,00 kn

  • prva rata se plaća tijekom upisa, a druga najkasnije do kraja zimskog semestra

2b) plaćanje školarine u 4 rate – 4 X 7.812,5‬0 = 31.250,00 kn

  • prva rata se plaća tijekom upisa, druga najkasnije do kraja zimskog semestra, treća do 30. ožujka, a četvrta do 30. lipnja

3. Obročno plaćanje u 6 ili 10 rata
3a) plaćanje školarine u 6 rata – 6 X 5.500,00 =33.000,00 kn

  • prva rata se plaća tijekom upisa, druga najkasnije do 30. listopada, treća do 30. prosinca, četvrta do 28. veljače, peta do 30. travnja, a posljednja, šesta, najkasnije do 30. lipnja.

3b) plaćanje školarine u 10 rata –
10 x 3.300,00 = 33.000,00 kn

  • prva rata se plaća tijekom upisa, a preostale rate prvog dana u mjesecu tijekom sljedećih devet mjeseci računajući od dana upisa

4 .Plaćanje putem studentskog kredita
– 33.000,00 kn


Navedene cijene odnose se na jednu akademsku godinu.

veleuciliste_par

veleuciliste_par
Studenti gastronomije i restoraterstva posjetili s Studenti gastronomije i restoraterstva posjetili su restoran Melek koji se nalazi u sklopu Islamskog centra u Rijeci gdje su se upoznali sa svim običajima i pravilima uzgoja, nabave i pripreme hrane prema Halalu. 🍲

Osim vrlo zanimljivog i poučnog predavanja učili su o pripremi poznatih jela kao što su čorbe, dolme, odlični deserti, ali i o pripremi i posluživanju Turske kave. ☕️

Zahvaljujemo se gđi. Alvini Maričić, njezinom suprugu i cijelom timu restorana koji su nas ugostili i naučili nešto novo. 😊

🔔 Za kraj mala ekskluziva ➡️ u centru Rijeke (ex Ćakula) otvorit će još jedan restoran s istom ponudom početkom lipnja pa će biti još bliži svima koji vole odličnu domaću hranu. 🔔
Odbrojavamo sitno do PILC-a! 🕙 📅31. ožujka Odbrojavamo sitno do PILC-a! 🕙

📅31. ožujka i 01. travnja 2023.
📍Hotel Milenij, Opatija
🔗Prijave na linku: https://www.par-conference.com/REGISTRATION-ALL/
🔔PAR dodjeljuje stipendije za Sail&Learn 2023🔔

✅ Student/ica si na Veleučilištu PAR, a ujedno i poduzetnik/ca? 
✅ Želiš naučiti više o Industriji 4.0 i IoT dok upoznaješ ljepote južnog Jadrana?

📩 Prijavi se na BOOT-CAMP „Sail&Learn – Green & Sustainable Entrepreneurship“ koji će se održati od 15.7. do 22.7.2023. i osvoji stipendiju u vrijednosti od 1.500,00 EUR! 
 
📥Prijave su otvorene do 20.3.2023. na ➡️ https://par.hr/2023/03/10/par-nudi-stipendije-za-boot-camp-sail-and-learn/

Požuri jer mjesta su ograničena ❗️

#edih #ai&gaming #industry4.0. #IIoT
U sklopu predmeta Upravljanje događajima/event me U sklopu predmeta Upravljanje događajima/event menadžment naša predavačica @erminaduraj pozvala je u goste predsjednicu Udruge “Žene za otok”, @jocutul koja je predstavila rad Udruge i prezentirala njihov event, kulturno zabavnu manifestaciju Žene - krila i korijeni! 👩‍🏫

Predavanje je bilo odlično, informativno i inspirativno! 
Bravo za našu Jovanu koja je i sama bila polaznica PAR-ovih edukacija. 💙
[Želiš postati knjigovođa/knjigovotkinja?] Bli [Želiš postati knjigovođa/knjigovotkinja?]

Bliži nam se proljeće, a s njim i novi ciklus edukacija. 👩‍🏫
Uhvati znanja iz područja knjigovodstva, računovodstva i financija! 📈

📅 Planirani početak nastave je 5. svibnja, a predbilježiti se možeš već danas! 📩

Ovu edukaciju omogućili smo i preko HZZ sustava vaučera! 

ℹ Više informacija možeš pronaći na našem web-u!
[INCASO 2023]

Završio je ovogodišnji INCASO!🥳

Proteklog tjedna smo na našoj tradicionalnoj zimskoj školi ugostili strane studente i predavače. 👩‍🏫

Tema je bila održivi kulturni turizam, a naši INCASO-vci su tijekom cijelog tjedna razvijali projektne ideje pod vodstvom mentorice Tatjane Brkić sa Saint Paul University u Kanadi koje su na kraju tjedna prezentirali pred stručnim i akademskim žirijem. ♻️

Za vrijeme svog boravka u Rijeci studenti su posjetili Preluk, Učku, Art kvart Benčić, Dječju kuću i Muzej grada Rijeke, a kao nezaboravno iskustvo zimske škole istaknuli su sudjelovanje na Riječkom karnevalu. 🎭

Hvala svim studentima i predavačima koji su sudjelovali na ovogodišnjem INCASU i nadamo se da se vidimo i sljedeće godine!
[Split the week] Sudjeluj u međunarodnoj student [Split the week]

Sudjeluj u međunarodnoj studentskoj konferenciji koja okuplja mlade ljude željne novih znanja, važnih spoznaja, međunarodnog umrežavanja i druženja. 🥳 

📆 24. – 26. ožujka 2023. 📍 Split, Hrvatska

Split the week treću godinu zaredom garantira zanimljive teme, poznate predavače, odličnu zabavu, ali i hrpu iznenađenja. 👥
Iza kulisa konferencije stoji mladi tim čiju ćeš strast prema turizmu, marketingu i razvoju karijera doživjeti kroz 3 dana u Splitu. 💻

Što uključuje 3. Split the week:
✅ konferenciju s 3 teme iz područja turizma, marketinga i razvoja karijera;
✅ panel raspravu „Sudar svjetova“;
✅ 2 noćenja u Splitu na bazi hostela
✅ Konferencijski materijal
✅ Membership karticu
✅ Ulaznicu za dvije noćne zabave
✅ Turistički obilazak grada 

Nova prijateljstva i nezaboravne uspomene stvoreni na Split the week-u, najveći su razlog zašto i ove godine „očekuj neočekivano“. 🎉

📩Prijavi se na: martina.tomljanovic@par.hr
ℹ️ Više info na: https://www.splittheweek.com/
.
.
.
.
#splittheweek #conference #expecttheunexpected #tourismconference #stw2023 #raisingtogether #geteducated #konferencija #splitcroatia #hospitality #marketing #tourism #studentexperience #newevents #bestevents #marketingintourim #educationalresources #educationday #spreadknowledge #knowledgesociety
[Internetski marketing i brendiranje] 🔔UPISI U [Internetski marketing i brendiranje]

🔔UPISI U TIJEKU!🔔

Nauči koliko su društveni mediji, influencer i content marketing važni za razvoj i napredak u poslovanju. 

📆 Početak programa ➡️ 28. veljače 2023. 
📍 Visoka poslovna škola PAR 

ℹ Više informacija možete pronaći na našem web-u! 

#vaučeri #digitalmarketing #influencermarketing #contentmarketing
Load More... Follow on Instagram

Prijavi se na naš newsletter!

Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Visokoj poslovnoj školi PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Visoke poslovne škole PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.

Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr

Facebook Instagram Linkedin Youtube
EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
Menu
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
KONTAKT
  • info@par.hr
  • +385 (0)51 327-037,
    +385 (0)51 327-322
  • Trg Riječke rezolucije 4,
    51000 Rijeka, Hrvatska

Copyright © 2021 PAR | Impressum

Sustav kvalitete | Pravo na pristup informacijama | Pravila privatnosti | Statut i pravilnici 

Ured za znanost

  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
Menu
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost

Ured za studente

  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
Menu
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije

Upisi

  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
Menu
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor

PAR

  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
Menu
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
Menu
  • Studij
    • Poslovno upravljanje
    • Upravljanje u sportu
    • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Upravljanje malim i srednjim poduzećima
    • Upravljanje financijama
Menu
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Vaučeri
    • Web programiranje
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije društveno odgovorno poslovanje
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Turistički vodič
Menu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
Menu
  • Ured za znanost
    • Kolegij
    • Predavači
    • Knjižnica
    • Izdavačka djelatnost
Menu
  • International
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
Menu
  • Ured za studente
    • Sportska akademija
    • Centar za karijere
    • Studentski poduzetnički inkubator
    • Humanitarne akcije
Menu
  • Vaučeri
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Web programiranje
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Društveno odgovorno poslovanje
Menu
  • PAR
    • Organizacijska struktura
    • O nama
    • Društveno odgovorno poslovanje
    • Konzultantske usluge
    • EU fondovi
    • Sustav kvalitete
    • Statut i pravilnici
  • EnglishEnglish
STUDIJI
PREDDIPLOMSKI

Poslovno upravljanje

Management u gastronomiji i restoraterstvu

DIPLOMSKI

Financijski management

Management malih i srednjih poduzeća

Sportski management
URED ZA ZNANOST
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
PAR STUDENT
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
UPISI
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
INTERNATIONAL

Dolazne mobilnosti studenata

Dolazne mobilnosti osoblja

Odlazne mobilnosti studenata

Odlazne mobilnosti osoblja

Erasmus+ projekti

Kratki programi

Međunarodna stručna praksa

Bitni dokumenti

EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE
VAUČERI
 
Svi programi
 
Turistički vodiči
 
Voditelj izrade i provedbe EU projekata
 
Voditelja poslova u turističkoj agenciji
 
 
 
 
 
 
PAR
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
logo PAR
STUDIJI
PREDDIPLOMSKI
  • Poslovno upravljanje
  • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
DIPLOMSKI
  • Upravljanje financijama
  • Upravljanje malim i srednjim poduzećima
  • Upravljanje u sportu
URED ZA ZNANOST
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
INTERNATIONAL
  • Ured za međunarodnu suradnju
EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
PAR STUDENT
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
UPISI
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE
  • VAUČERI
  • Svi programi
  • Turistički vodiči
  • Voditelj izrade i provedbe EU projekata
    Voditelja poslova u turističkoj agenciji
PAR
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete