Krešimir Brnin, mag.oec., rođen je u Zadru a Fakultet za manadžment u turizmu i ugostiteljstvu završio je u Opatiji na studiju Turističkog i hotelskog menadžmenta, smjer hotelijerstvo. Prije toga završio je preddiplomski studij gastronomije i restoraterstva također u Opatiji.
Tijekom godina radio je u gospodarstvu, najprije kao konobar-šef rajona (Hoteli Uvala Scott Kraljevica i Hotel Admiral Opatija), kao direktor hrane i pića (Hotel Ambasador Opatija i Grand Hotel Bonavia Rijeka) gdje je obavljao sve poslove vezane za F&B poslovanje: nabavka namirnica i pića, dogovori organizacije raznih svečanih događanja i prijema, nadgledanje poslovanja svih restorana, kavana, aperitiv barova, raspored rada kuhinjskog i posluženog osoblja.
Trenutno radi u srednjoškolskoj prosvjetnoj djelatnosti (Ugostiteljska škola Opatija) na poslovima profesora savjetnika strukovne grupe predmeta. Predaje strukovne grupe predmeta na Narodnom učilištu Rijeka.
Usporedo s radom u odgojno-obrazovnim ustanovama, član je stručne skupine za izradu standarda četverogodišnjeg zanimanja konobar u području ugostiteljstva i turizma, član stručne skupine za izradu modela zadatka i tehničkog opisa natjecanja WorldSkills Croatia, voditelj MŽSV za nastavnike ugostiteljskog posluživanja Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije pri Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
Tijekom godina stručno se usavršavao na brojnim domaćim i mečunarodnim skupovima i edukacijama iz područja ugostiteljstva i turizma. Posjeduje prvu razinu usavršavanja za sommeliera kao i za barmena i barista.
Zbog svog rada napredovao je u zvanje profesor savjetnik, profesor predavač, 2012. godine proglašen je najuspješnijim prosvjetnim djelatnikom u Primorsko-goranskoj županiji.