Zoran Delić, mag. oec. rođen je u Rijeci 28.8.1981 g. . Fakultet za manadžment u turizmu i ugostiteljstvu završio je u Opatiji na studiju Turističkog i hotelskog menadžmenta – poslovni menadžment u hotelijerstvu i stekao zvanje magistra ekonomije uz pohvalu dekana. Prije toga završio je preddiplomski studij gastronomije i restoraterstva također u Opatiji. Pri obrtničkoj komori stekao je zvanje „Majstor kuhar“ a pri učiteljskom fakultetu u Zagrebu završio je pedagoško – psihološko obrazovanje. U 2021g. pohađao je i Curriculum globale-andragoške radionice usmjerene na obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje.
U sklopu projekta RCK-recept član je stručnog tima za izradu novih kurikuluma srednjih strukovnih ugostiteljskih škola.
Tijekom godina stručno se usavršavao na brojnim domaćim i međunarodnim skupovima i edukacijama iz područja ugostiteljstva i turizma te često sudjelovao i u organizaciji istih.
Još za vrijeme osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja radio je sezonski na poslovima „lift boy-a“ , kuhara, voditelja kuhinje. Nakon toga dolazi u novooformljeni gastro tim jedne od najvećih prehrambenih industrija JI Europe Podravka d.d. na poslovima prodaje, marketinga i istraživanja i razvoja gdje je radio više od dvadeset godina. Kroz dugogodišnje iskustvo rada u realnom sektoru i suradnju sa mnogim hotelskim kućama i brojnim ugostiteljskim objektima ali i suradnji sa brojnim institucijama na zajedničkim projektima kao što su Hrvatska gospodarska komora, Obrtnička komora, Udruga poslodavaca u turizmu, Ministarstvo poljoprivrede-Grune woche,Berlin 2020 ,Hrvatski olimpijski odbor, ( Peking 2008), Ministarstvo vanjskih poslova-(Brisel EP-2013),Hrvatski nogometni savez -Kalinjingrad , Moskva(2018 ), Hrvatski kuharski savez ,Win days, ATP Umag, Weekend media festival,.. stekao sam znanja i vještine u operativnom planiranju i provođenju projekata, sajmova i evenata.
Suradnjom sa Ugostiteljskim školama i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu gdje je od početka studija bio i predavač na programu „Specijalist hrane i pića“ te kroz posao promotora kulinarstva stekao je kompetencije predavača, vođenja grupa učenika i studenata te osmišljavanja i provođenja programa obrazovanja.
Suradnjom i snimanjem brojnih kulinarskih emisija te sudjelovanjem u projektima koji su medijski bili vrlo praćeni i uspješni ima iskustvo u medijima i televiziji ( Nova TV – 150 kulinarskih emisija, HRT -U istom loncu, RTL televizija-cool video, Hayat TV, Pink TV -BIH TV, snimanje reklama i video materijala u Moskvi, …)
Trenutno je u Visokoj poslovnoj školi PAR u Rijeci voditelj poslova gastro akademije te predavač na kolegijima vezanim uz gastronomiju i restoraterstvo, te član stručnog tima u sklopu RCK-Recept, Opatija i SŠ Crikvenica.