Preskoči na sadržaj
Facebook Instagram Youtube Linkedin
Vaučeri za besplatno obrazovanje
Search
Close
Hrvatski
logo PAR
  • Naslovna
  • Studij
    • Preddiplomski studij
      • Poslovno upravljanje
      • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Diplomski studij – Poslovno upravljanje
      • Smjer Upravljanje financijama
      • Smjer Upravljanje malim i srednjim poduzećima
      • Smjer Upravljanje u sportu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
  • International
    • Dolazne mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Erasmus+ natječaji
    • Međunarodna stručna praksa
    • Bitni dokumenti
    • Kratki programi
    • Međunarodni projekti
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Usavršavanje i osposobljavanje
      • Voditelj izrade i provedbe EU projekata
      • Suradnik/ica u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova
      • Menadžer u sportskoj organizaciji
      • Administrator u sportskoj organizaciji
      • Instruktor pilatesa i joge
      • Mini MBA u zdravstvu
    • Programi Turizam i ugostiteljstvo
      • Turistički vodič
    • Mini MBA
      • Mini MBA zdravstveni turizam
    • Vaučeri
  • Eventi
    • PILC konferencija
    • PAR Poduzetnički kamp
    • Gradina znanja
    • Žene bez PARdona
  • Vaučeri
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Web programiranje
    • Društveno odgovorno poslovanje
Menu
  • Naslovna
  • Studij
    • Preddiplomski studij
      • Poslovno upravljanje
      • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Diplomski studij – Poslovno upravljanje
      • Smjer Upravljanje financijama
      • Smjer Upravljanje malim i srednjim poduzećima
      • Smjer Upravljanje u sportu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
  • International
    • Dolazne mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Erasmus+ natječaji
    • Međunarodna stručna praksa
    • Bitni dokumenti
    • Kratki programi
    • Međunarodni projekti
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Usavršavanje i osposobljavanje
      • Voditelj izrade i provedbe EU projekata
      • Suradnik/ica u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova
      • Menadžer u sportskoj organizaciji
      • Administrator u sportskoj organizaciji
      • Instruktor pilatesa i joge
      • Mini MBA u zdravstvu
    • Programi Turizam i ugostiteljstvo
      • Turistički vodič
    • Mini MBA
      • Mini MBA zdravstveni turizam
    • Vaučeri
  • Eventi
    • PILC konferencija
    • PAR Poduzetnički kamp
    • Gradina znanja
    • Žene bez PARdona
  • Vaučeri
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Web programiranje
    • Društveno odgovorno poslovanje
logo PAR

PREDDIPLOMSKI STRUČNI STUDIJ

Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu

  • Studijski program traje 3 godine, odnosno 6 semestara te nosi 180 ECTS-a.
  • Po završetku studija stječe se titula prvostupnika ekonomije (bacc.oec.).
Kontaktiraj nas

Zašto PAR?

Studij menadžmenta koji razumije vaše potrebe

  • Rad u malim grupama
  • Mentorski pristup i konzultativna nastava
  • Pristupačnost profesora i osoblja
  • Fleksibilnost za zaposlene i sportaše
  • Stjecanje radnog iskustva prije izlaska na tržište rada
  • Obrazovanje kroz iskustvo i izravan rad
  • Stvarno iskustvo iz poslovnog svijeta
  • Stjecanje vještina i znanja koja su tražena u realnom sektoru
  • Stjecanje stručnih znanja, socijalnih kompetencija i kompetencija vođenja
  • Osposobljavanje za samostalno obavljanje poslova u tvrtkama te preuzimanje odgovornih funkcija
  • Stručna praksa

Uvjeti upisa

  • Nakon završene srednje škole – položena državna matura (niža razina) za osobe mlađe od 24 godine
  • Prelazak s drugog fakulteta – ispis ocjena i položenih kolegija
  • Zaposleni – dokaz o završenoj srednjoj školi
  • Sportaši – uvjerenje o kategorizaciji sportaša

Izvođenje nastave i popis kolegija

Nastava se izvodi isključivo u poslijepodnevnim terminima.
Izvanredni studij ustrojen je tako da su studentima omogućeni izvanredni rokovi polaganja ispita te individualne konzultacije uz mentorstvo, a nastavni materijali su dostupni na web stranici preko sustava Moodle.

Popis kolegija pogledajte ovdje

Prednosti za studente

  • Nakon završene srednje škole – položena državna matura (niža razina) za osobe mlađe od 24 godine
  • Prelazak s drugog fakulteta – ispis ocjena i položenih kolegija
  • Zaposleni – dokaz o završenoj srednjoj školi
  • Sportaši – uvjerenje o kategorizaciji sportaša
O studiju
Ishodi učenja
Dokumentacija
Ugovor
Modeli plaćanja
O studiju

Preddiplomski stručni studij Upravljanja u gastronomiji i restoraterstvu naglasak stavlja na povezivanje osnovnih ekonomskih načela s glavnim značajkama ugostiteljske djelatnosti, usredotočujući se na gastronomiju i restoraterstvo.

Studenti uče kako upravljati poslovanjem ugostiteljskih objekata primjenom menadžerskih funkcija te tako djelotvorno i sistemski koordinirati poslovne procese. Stjecanjem i primjenom menadžerskih kompetencija i tehnika studente se izučava kvalitetnim i modernim vještinama vođenja te prepoznavanju važnosti poslovne kulture i etike.

Osim toga, identifikacijom marketinških strategija te primjenom istih u svrhu poboljšanja kvalitete poslovanja, ali i primjenom informacijsko-komunikacijske tehnologije i softverskih rješenja u gastronomiji i restoraterstvu, studenti stječu vještine potrebne za implementaciju njihove ponude i usluge koje stvaraju uvažavajući suvremene svjetske trendove, ali i standarde modernog kulinarstva.

Stjecanjem znanja te tehnika o prezentaciji ponude i prodaje jela i pića, a istovremeno upravljanjem kvalitetom usluge, studente se priprema na samostalno oblikovanje jedinstvenog proizvoda s ciljem plasmana na domaće i inozemno tržište.

Ishodi učenja

Pored općih kompetencija koje uključuju timski rad, sposobnost za pokretačke i poduzetničke aktivnosti, rješavanje konfliktnih situacija, upravljanje vremenom, jačanje lingvističkih kompetencija te korištenje digitalnih alata, student će nakon uspješno završenog studija steći i sljedeće specifične kompetencije:

  • Povezati osnovna načela ekonomske teorije s glavnim značajkama ugostiteljske djelatnosti, s posebnim naglaskom na gastronomiju i restoraterstvo;
  • Primijeniti menadžerske funkcije i tehnike u gastronomiji i restoraterstvu;
  • Koristiti se učinkovitom usmenom i pismenom komunikacijom na hrvatskom i stranim jezicima;
  • Pravilno primijeniti stečena teorijska znanja u svakodnevnoj poslovnoj praksi;
  • Objasniti i interpretirati kružni tijek kretanja robe u gastronomiji i restoraterstvu;
  • Razviti efikasnu organizaciju rada u ugostiteljskom objektu;
  • Interpretirati financijsko poslovanje kroz analizu financijskih izvještaja i pokazatelja u ugostiteljstvu;
  • Opisati elemente marketinškog spleta te identificirati učinkovite marketinške strategije u ugostiteljstvu, gastronomiji i restoraterstvu;
  • Protumačiti pravne akte i važeću legislativu u ugostiteljskom poslovanju;
  • Opisati elemente procesa upravljanja ljudskim potencijalima;
  • Prepoznati važnost poslovne kulture i etike za uspješno poslovanje suvremenog ugostiteljskog poduzeća na domaćem i inozemnom tržištu;
  • Primijeniti informacijsko-komunikacijske tehnologije i softverska rješenja u gastronomiji i restoraterstvu;
  • Analizirati proces nabave hrane i pića u gastronomiji i restoraterstvu s obzirom na vrstu i tip ugostiteljskog objekta;
  • Interpretirati hrvatsku i svjetsku gastronomsku baštinu i njezin značaj u ugostiteljskoj ponudi;
  • Objasniti i interpretirati temeljna gastronomska pravila, te standarde i normative pri prigotavljanju različitih vrsta jela – od predjela do deserta;
  • Koristiti suvremene tehnike u posluživanju i serviranju jela, pića i napitaka;
  • Upravljati kvalitetom usluge;
  • Provoditi sustavno praćenje prometa i troškova u ugostiteljskom objektu;
  • Prezentirati ponudu i prodaju jela i pića ugostiteljskog objekta uvažavajući suvremene svjetske trendove;
  • Oblikovati jedinstveni gastronomsko-ugostiteljski proizvod s ciljem plasmana na domaće i inozemno tržište;
  • Sastaviti jela prema standardima modernog kulinarstva i slastičarstva, a sukladno HACCP  i drugim standardima
  • Prepoznati značaj zdravog životnog stila i fizičke aktivnosti s ciljem razvoja, odnosno oblikovanja novih suvremenih turističko-ugostiteljskih  proizvoda
Dokumentacija
Dokumentacija potrebna za upis:

1. Preslika obje strane osobne iskaznice s jasno vidljivom fotografijom studenta,

2. Svjedodžbe srednjoškolskog obrazovanja (original ili ovjerena preslika kod javnog bilježnika)

3. Kandidati koji su završili srednju školu izvan Hrvatske donose Rješenje Ministarstva znanosti i obrazovanja o priznavanju inozemne obrazovne kvalifikacije

4. Rodni list (original ili ovjerena preslika kod javnog bilježnika)

5. Domovnica (original ili ovjerena preslika kod javnog bilježnika)

6. Dvije fotografije veličine 4X6 cm

Ugovor
Ispunjavanje upisnog lista i potpis ugovora o obrazovanju

Nakon donošenja dokumentacije ispunjava se Upisni list kojega dobijete (i ispunjavate) u Evidenciji studija, a potpisom Ugovora o obrazovanju postajete student Visoke poslovne škole PAR.

U roku od tjedan dana nakon upisa potrebno je podmiriti trošak upisnine u iznosu od 1.000,00 kuna (plaća se tijekom prvog upisa) i prvu ratu školarine (ukoliko se školarina uplaćuje obročno) ili cijeli iznos školarine (ukoliko se školarina plaća jednokratno).

Školarina i troškovi upisnine uplaćuju se na jedan od sljedećih transakcijskih računa Visoke poslovne škole PAR:

Zagrebačka banka
IBAN: HR5623600001102314249

Erste&Steiermärkische Bank
IBAN: HR0924020061100660612
Modeli plaćanja

1. Jednokratno plaćanje gotovinskom uplatom
– 25.000,00 kn (najkasnije osam (8) dana od dana upisa)

 

2. Obročno plaćanje u 2 ili 4 rate
2a) plaćanje školarine u 2 rate – 2 x 13.125,00 = 26.250,00 kn

  • prva rata se plaća tijekom upisa, a druga najkasnije do kraja zimskog semestra

2b) plaćanje školarine u 4 rate – 4 X 6.562,50 = 26.250,00 kn

  • prva rata se plaća tijekom upisa, druga najkasnije do kraja zimskog semestra, treća do 30. ožujka, a četvrta do 30. lipnja

 

3. Obročno plaćanje u 6 ili 10 rata
3a) plaćanje školarine u 6 rata – 6 X 4.583,33 =27.500,00 kn

  • prva rata se plaća tijekom upisa, druga najkasnije do 30. listopada, treća do 30. prosinca, četvrta do 28. veljače, peta do 30. travnja, a posljednja, šesta, najkasnije do 30. lipnja.

3b) plaćanje školarine u 10 rata –
10 x 2.750,00 = 27.500,00 kn

  • prva rata se plaća tijekom upisa, a preostale rate prvog dana u mjesecu tijekom sljedećih devet mjeseci računajući od dana upisa

 

4 .Plaćanje putem studentskog kredita
– 27.500,00 kn

 

5. Kartično plaćanje

  • klijenti Zagrebačke banke – Visa, Maestro ili Mastercard karticom od 2 do 24 rate,
    klijenti Erste & Steiermarkische banke – Diners karticom od 2 do 24 rate.
  • putem ugovora o stipendiranju koje će potpisati student i Visoka poslovna škola PAR
  • putem ugovora o stipendiranju koje će potpisati student, Visoka poslovna škola PAR
    i treća pravna ili fizička osoba

paruniversitycollege

paruniversitycollege
[Gastro] Studenti gastronomije i restoraterstva p [Gastro]

Studenti gastronomije i restoraterstva ponovo su oduševili naša nepca! 👩‍🍳

Uz mentorstvo predavača Zorana Delića, mag. oec. i gosta predavača Zlatka Sedlića, promotora kulinarstva - specijalista Podravke, studenti su pripremili vrhunski meni koji se sastojao od ➡️ salate od tjestenine, tune i slanutka, savitka od piletine s keljem, okruglicama od oslića i tune, kraljevskog odreska na moderan način i veganskog kebaba. 🫕🥗

Hvala @podravka_hrvatska što nam je ukusnim sastojcima pomogla u pripremi ovih specijaliteta. 🥕🫑🥦
[2023 EFMD Conference for Deans and Directors Gene [2023 EFMD Conference for Deans and Directors General]

Naša dekanica doc.dr.sc. Gordana Nikolić prisustvovala je Konferenciji dekana i direktora poslovnih škola koja se održala 30. i 31. siječnja u Madridu. 👥

Na ovom dvodnevnom događaju dekani i direktori imali su priliku kao zajednica pogledati što je sljedeće za poslovno obrazovanje, a osim opsežnih mogućnosti umrežavanja program konferencije je osmišljen kako bi pružio neposrednu vrijednost i praktične zaključke za vodeću ulogu dekana i direktora. 🎓
Nova godina- nove gastronomske pustolovine! Na p Nova godina- nove gastronomske pustolovine! 

Na prvoj stručnoj praksi u 2023. godini u sklopu kolegija Gastronomija 2, PAR-ovci su pripremali mediteranske specijalitete na moderan način. 🥗

Uz mentorstvo predavača Zorana Delića i gostujućeg predavača Dragana Viškovića, člana kuharskog saveza i šefa kuhinje u restoranu Domino u Dramlju pripremili su zanimljiva i ukusna jela koja su na kraju i degustirali. 👨‍🍳 

#wherecreativitymeetsknowledga
Svim našim studentima, nastavnicima, suradnicima, Svim našim studentima, nastavnicima, suradnicima, PARtnerima i prijateljima zahvaljujemo na povjerenju te upućujemo najljepše želje povodom predstojećih blagdana. 🎄✨
[Žene bez PARdona] Održana još jedna konferenc [Žene bez PARdona]

Održana još jedna konferencija Žene bez PARdona s krovnom temom Žene u svijetu rada i obrazovanja – diversity and inclusion. 🌹

Tijekom panela najviše se razgovaralo o ženama u obrazovnom sustavu - kako ih osnažujemo i potičemo na razvoj, te koji su izazovi s kojima se susreću i kako se s njima suočavaju žene poduzetnice. 👩‍🏫

U razgovoru jedan na jedan @marijamazar , glavna urednica portala @stilueta ugostila je Irenu Weber, glavnu direktoricu Hrvatske udruge poslodavaca te ujedno i dobitnicu ovogodišnje nagrade PARdonna. 🗣 

Program je upotpunila glazbena izvedba Viktora Čandrlića Jajaša, učenika Prve sušačke hrvatske gimnazije i Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. 🎙

Kako smo se proveli možete pogledati u galeriji službenih fotografija by @ivormazar

Konferencija je sufinancirana sredstvima Turističke zajednice Grada Rijeke.
Svečana promocija 11. generacije prvostupnika i 1 Svečana promocija 11. generacije prvostupnika i 1. generacije diplomanata Visoke poslovne škole PAR 💙
[Sajam karijera] Ovog tjedna naš promo tim sudje [Sajam karijera]

Ovog tjedna naš promo tim sudjelovao je na Sajmu karijera u turizmu u Opatiji kako bi predstavili sve programe Visoke poslovne škole PAR. Osim studijskih smjerova i cjeloživotnog obrazovanja, naši profesori i studenti su također usvojili nova znanja na edukativnim radionicama. 📣🎓
[PPK 2022] Prošlog tjedna na PAR-u održao se na [PPK 2022]

Prošlog tjedna na PAR-u održao se naš tradicionalni PAR Poduzetnički kamp. 🇪🇺

Tema ovogodišnjeg PPK bila je održivi razvoj, a PARovci su kao zadatak dobili razradu ideja za koncept razvoja održivog turizma u Turističkom naselju Mrkopalj koje su također i posjetili. 🌱♻️
Kroz cijeli tjedan studenti su aktivno razvijali ideje i kroz praksu učili o važnosti timskog rada.

Po mišljenju stručnog žirija najbolje razrađenu ideju imao je tim pod nazivom: “ICN Group” i ovim putem im čestitamo! 👏💙
#wherecreativitymeetsknowledge #PARUniversity #PARpoduzetnickikamp #PPK2022
Load More... Follow on Instagram

Prijavi se na naš newsletter!

Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Visokoj poslovnoj školi PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Visoke poslovne škole PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.

Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr

Facebook Instagram Linkedin Youtube
EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
Menu
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
KONTAKT
  • info@par.hr
  • +385 (0)51 327-037,
    +385 (0)51 327-322
  • Trg Riječke rezolucije 4,
    51000 Rijeka, Hrvatska

Copyright © 2021 PAR | Impressum

Sustav kvalitete | Pravo na pristup informacijama | Pravila privatnosti | Statut i pravilnici 

Ured za znanost

  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
Menu
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost

Ured za studente

  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
Menu
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije

Upisi

  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
Menu
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor

PAR

  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
Menu
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
Menu
  • Studij
    • Poslovno upravljanje
    • Upravljanje u sportu
    • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Upravljanje malim i srednjim poduzećima
    • Upravljanje financijama
Menu
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Vaučeri
    • Web programiranje
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije društveno odgovorno poslovanje
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Turistički vodič
Menu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
Menu
  • Ured za znanost
    • Kolegij
    • Predavači
    • Knjižnica
    • Izdavačka djelatnost
Menu
  • International
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
Menu
  • Ured za studente
    • Sportska akademija
    • Centar za karijere
    • Studentski poduzetnički inkubator
    • Humanitarne akcije
Menu
  • Vaučeri
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Web programiranje
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Društveno odgovorno poslovanje
Menu
  • PAR
    • Organizacijska struktura
    • O nama
    • Društveno odgovorno poslovanje
    • Konzultantske usluge
    • EU fondovi
    • Sustav kvalitete
    • Statut i pravilnici
  • EnglishEnglish
STUDIJI
PREDDIPLOMSKI

Poslovno upravljanje

Management u gastronomiji i restoraterstvu

DIPLOMSKI

Financijski management

Management malih i srednjih poduzeća

Sportski management
URED ZA ZNANOST
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
PAR STUDENT
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
UPISI
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
INTERNATIONAL

Dolazne mobilnosti studenata

Dolazne mobilnosti osoblja

Odlazne mobilnosti studenata

Odlazne mobilnosti osoblja

Erasmus+ projekti

Kratki programi

Međunarodna stručna praksa

Bitni dokumenti

EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE
VAUČERI
 
Svi programi
 
Turistički vodiči
 
Voditelj izrade i provedbe EU projekata
 
Voditelja poslova u turističkoj agenciji
 
 
 
 
 
 
PAR
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
logo PAR
STUDIJI
PREDDIPLOMSKI
  • Poslovno upravljanje
  • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
DIPLOMSKI
  • Upravljanje financijama
  • Upravljanje malim i srednjim poduzećima
  • Upravljanje u sportu
URED ZA ZNANOST
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
INTERNATIONAL
  • Ured za međunarodnu suradnju
EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
PAR STUDENT
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
UPISI
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE
  • VAUČERI
  • Svi programi
  • Turistički vodiči
  • Voditelj izrade i provedbe EU projekata
    Voditelja poslova u turističkoj agenciji
PAR
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete