Preskoči na sadržaj
Facebook Instagram Youtube Linkedin
Vaučeri za besplatno obrazovanje
Search
Close
Hrvatski
logo PAR
  • Naslovna
  • Studij
    • Prijediplomski studij
      • Poslovno upravljanje
      • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Stručni diplomski studij – Poslovno upravljanje
      • Smjer Upravljanje financijama
      • Smjer Upravljanje malim i srednjim poduzećima
      • Smjer Upravljanje u sportu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
  • International
    • Dolazne mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Erasmus+ natječaji
    • Međunarodna stručna praksa
    • Bitni dokumenti
    • Kratki programi
    • Međunarodni projekti
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Usavršavanje i osposobljavanje
      • Menadžer u sportskoj organizaciji
      • Administrator u sportskoj organizaciji
      • Instruktor pilatesa i joge
      • Mikrokvalifikacije u visokom obrazovanju
    • Programi Turizam i ugostiteljstvo
      • Turistički vodič
    • Mini MBA
      • Mini MBA zdravstveni turizam
    • Vaučeri
  • Eventi
    • PILC konferencija
    • PAR Poduzetnički kamp
    • Gradina znanja
    • Žene bez PARdona
  • Vaučeri
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Web programiranje
    • Društveno odgovorno poslovanje
Menu
  • Naslovna
  • Studij
    • Prijediplomski studij
      • Poslovno upravljanje
      • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Stručni diplomski studij – Poslovno upravljanje
      • Smjer Upravljanje financijama
      • Smjer Upravljanje malim i srednjim poduzećima
      • Smjer Upravljanje u sportu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
  • International
    • Dolazne mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Erasmus+ natječaji
    • Međunarodna stručna praksa
    • Bitni dokumenti
    • Kratki programi
    • Međunarodni projekti
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Usavršavanje i osposobljavanje
      • Menadžer u sportskoj organizaciji
      • Administrator u sportskoj organizaciji
      • Instruktor pilatesa i joge
      • Mikrokvalifikacije u visokom obrazovanju
    • Programi Turizam i ugostiteljstvo
      • Turistički vodič
    • Mini MBA
      • Mini MBA zdravstveni turizam
    • Vaučeri
  • Eventi
    • PILC konferencija
    • PAR Poduzetnički kamp
    • Gradina znanja
    • Žene bez PARdona
  • Vaučeri
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Web programiranje
    • Društveno odgovorno poslovanje
logo PAR

Enogastronomija

Danas se turizam, a posebno gastronomija, izuzetno brzo mijenjaju. Gosti možda i nisu izbirljiviji, ali žele isprobati nešto novo pa je na nama da se mijenjamo u duhu novih trendova.

Cilj Gastro akademije je podići kvalitetu ugostiteljske usluge, ali edukacije nisu samo namijenjene djelatnicima u ugostiteljstvu, već svima željnima novih znanja iz tog područja.

Investicija u sebe je uvijek najbolje ulaganje jer sve nove vještine i znanja su isključivo doprinos našem osobnom i profesionalnom rastu.

Enogastronomija je složenica od riječi enologija i gastronomija.

Riječ enologija dolazi od grčkih riječi „oinos“ što znači vino te „logos“ što bi u prijevodu značilo govor, ali kroz znanost. Stoga enologiju promatramo kao znanost o kultiviranju vinove loze, proizvodnji i čuvanju vina.

Gastronomija je izvedenica iz riječi grčkog podrijetla „gaster“ ili želudac te riječi „nomos“ što bi značilo pravilo tj. red. Dakle, gastronomiju možemo definirati kao kulinarsku vještinu, vještinu priređivanja izvrsnih jela i delicija, kao kult birane hrane te kuharske umješnosti, kreativnosti, maštovitosti…. Po mnogima gastronomija nije samo vještina već i prava umjetnost – znanost o prehrani.

Tko može povezati te dvije „znanosti“ bolje od sommelier? Nitko!

Riječ sommelier označava osobu koja poslužuje vino. Osim vina iznimno dobro poznaje i sve vrste pića i cigara. Veoma je obrazovana osoba, vrhunski poznavalac vinske kulture koja gostu daje preporuku i poslužuje određeno vino uz odgovarajuće jelo. On brine o vinu od trenutka čuvanja pa sve do njegova posluživanja.

Sadržaj edukacije:

  • Degustacija i ocjenjivanje vina
  • Pojam sommelier
  • Načela i tehnika usklađivanja vina s jelom

VODITELJ PROGRAMA

Damjan Miletić mag.oec.

ugostiteljski stručnjak i voditelj PAR Gastro Akademije

PREDAVAČ

Marko Škarica

Glavni sommelier restorana Draga di Lovrana, prvog restorana s Michelinovom zvjezdicom na Kvarneru

veleuciliste_par

veleuciliste_par
[Baltazar na Trgu] Prvi Baltazar na Trgu u organi [Baltazar na Trgu]

Prvi Baltazar na Trgu u organizaciji PAR-ovaca i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije u jednoj je manifestaciji spojio znanost, obrazovanje I sport te okupio više od 300-tinjak djece iz Primorsko-goranske I Krapinsko-zagorske županije. U programu su sudjelovala djeca osnovnih škola, izlagači I gosti. 🧪🎓⚽️

STEM radionice, popularno-znanstvene teme, interaktivni pokusi i zanimljive prezentacije naš Trg Riječke rezolucije pretvorile su u laboratorij profesora Baltazara. 🧬🔬

Osim STEM radionica Baltazar je ponudio i razne sportske aktivnosti. Zajednica sportova PGŽ održala je niz sportskih radionica i predstavila 6 sportova. 🎾♟

Na Baltazaru nitko nije ostao gladan, za to se pobrinula ekipa naših gastro PAR-ovaca pod vodstvom voditelja Zorana Delića, koji su za sve sudionike i posjetitelje pripremili odličnu paštu s tunjevinom. 🍝

Prvi dan Baltazara na Trgu zaključen je koncertom kojeg je održao naš brucoš - Damir Kedžo. 🎙

Hvala svima koji su sudjelovali na našem prvom Baltazaru na Trgu, vidimo se i iduće godine! 💙
Za sve naše izlagače i sudionike pripremili smo Za sve naše izlagače i sudionike pripremili smo kratki video koji vam pokazuje put do Baltazar Trga! 🚙
[PAR gastro studenti kuhaju na jedrilicama!] Št [PAR gastro studenti kuhaju na jedrilicama!]
 
Što sve mora imati brodska kuhinja i koje tajne skriva, studenti su doznali pripremajući jela zajedno sa svojim profesorom Zoranom Delićem, voditeljem programa Gastro akademije Veleučilišta PAR na KIGO Yachting jedrilici. ⛵️

Isplovili su iz riječke luke i krenuli put Cresa. Pripremljeno je nekoliko jednostavnih ali kvalitetnih jela mediteranske kuhinje spravljenih od visokokvalitetnih namirnica našega kraja, riba, dagnji i sezonskog voća i povrća. Naravno sve prilagođeno uvjetima brodske kuhinje. 🥗🫒

Tko ima uzbudljiviju terensku nastavu od naših PAR-ovaca? 👩‍🏫
[Primorsko-goranska županija obilježila 30 godin [Primorsko-goranska županija obilježila 30 godina od osnutka]

Naša dekanica doc. dr. sc. Gordana Nikolić prisustvovala je svečanom obilježavanju Dana Primorsko-goranske županije u Kristalnoj dvorani opatijskog Hotela Kvarner. 🤝

Put Županije posljednjih je 30 godina bio izrazito dinamičan, a napravljeni su i značajni pomaci. U tom je vremenu i naša država doživjela velike društveno- ekonomske, demografske i gospodarske iskorake! 📈✅

Čestitamo našoj PGŽ na velikih 30, te nastavljamo graditi odlične odnose i njegovati suradnju budući da je i Veleučilište PAR dio tog zamašnjaka koji doprinosi uspjehu, razvoju i promociji naše Županije! 👏🥳
[PILC 2023] Održali smo našu 12. međunarodnu z [PILC 2023]

Održali smo našu 12. međunarodnu znanstveno – stručnu konferenciju PILC ovog vikenda u opatijskom hotelu Milenij.

Razgovarali smo o ekonomskim i digitalnim izazovima leadershipa IR4.0, o društvenim, obrazovnim i tržišnim očekivanjima od generacije Alpha te poduzetničkim idejama naših polaznika Hubbazie. 🗣

Održali smo studentske radionice i debate ali i nezaboravni After/Alumni PARty u Nautica Restaurant na Kantridi. 🥳

Zahvaljujemo svima koji su bili dio ovogodišnjeg PILC-a, vidimo se i sljedeće godine! 💙
Studenti gastronomije i restoraterstva posjetili s Studenti gastronomije i restoraterstva posjetili su restoran Melek koji se nalazi u sklopu Islamskog centra u Rijeci gdje su se upoznali sa svim običajima i pravilima uzgoja, nabave i pripreme hrane prema Halalu. 🍲

Osim vrlo zanimljivog i poučnog predavanja učili su o pripremi poznatih jela kao što su čorbe, dolme, odlični deserti, ali i o pripremi i posluživanju Turske kave. ☕️

Zahvaljujemo se gđi. Alvini Maričić, njezinom suprugu i cijelom timu restorana koji su nas ugostili i naučili nešto novo. 😊

🔔 Za kraj mala ekskluziva ➡️ u centru Rijeke (ex Ćakula) otvorit će još jedan restoran s istom ponudom početkom lipnja pa će biti još bliži svima koji vole odličnu domaću hranu. 🔔
Odbrojavamo sitno do PILC-a! 🕙 📅31. ožujka Odbrojavamo sitno do PILC-a! 🕙

📅31. ožujka i 01. travnja 2023.
📍Hotel Milenij, Opatija
🔗Prijave na linku: https://www.par-conference.com/REGISTRATION-ALL/
🔔PAR dodjeljuje stipendije za Sail&Learn 2023🔔

✅ Student/ica si na Veleučilištu PAR, a ujedno i poduzetnik/ca? 
✅ Želiš naučiti više o Industriji 4.0 i IoT dok upoznaješ ljepote južnog Jadrana?

📩 Prijavi se na BOOT-CAMP „Sail&Learn – Green & Sustainable Entrepreneurship“ koji će se održati od 15.7. do 22.7.2023. i osvoji stipendiju u vrijednosti od 1.500,00 EUR! 
 
📥Prijave su otvorene do 20.3.2023. na ➡️ https://par.hr/2023/03/10/par-nudi-stipendije-za-boot-camp-sail-and-learn/

Požuri jer mjesta su ograničena ❗️

#edih #ai&gaming #industry4.0. #IIoT
Load More... Follow on Instagram

Prijavi se na naš newsletter!

Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Veleučilištu PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Veleučilište PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.

Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr

Facebook Instagram Linkedin Youtube
EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
Menu
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
KONTAKT
  • info@par.hr
  • +385 (0)51 327-037,
    +385 (0)51 327-322
  • Trg Riječke rezolucije 4,
    51000 Rijeka, Hrvatska

Copyright © 2021 PAR | Impressum

Sustav kvalitete | Pravo na pristup informacijama | Pravila privatnosti | Statut i pravilnici 

Ured za znanost

  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
Menu
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost

Ured za studente

  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
Menu
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije

Upisi

  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
Menu
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor

PAR

  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
Menu
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
Menu
  • Studij
    • Poslovno upravljanje
    • Upravljanje u sportu
    • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Upravljanje malim i srednjim poduzećima
    • Upravljanje financijama
Menu
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Vaučeri
    • Web programiranje
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije društveno odgovorno poslovanje
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Turistički vodič
Menu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
Menu
  • Ured za znanost
    • Kolegij
    • Predavači
    • Knjižnica
    • Izdavačka djelatnost
Menu
  • International
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
Menu
  • Ured za studente
    • Sportska akademija
    • Centar za karijere
    • Studentski poduzetnički inkubator
    • Humanitarne akcije
Menu
  • Vaučeri
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Web programiranje
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Društveno odgovorno poslovanje
Menu
  • PAR
    • Organizacijska struktura
    • O nama
    • Društveno odgovorno poslovanje
    • Konzultantske usluge
    • EU fondovi
    • Sustav kvalitete
    • Statut i pravilnici
  • EnglishEnglish
STUDIJI
PREDDIPLOMSKI

Poslovno upravljanje

Management u gastronomiji i restoraterstvu

DIPLOMSKI

Financijski management

Management malih i srednjih poduzeća

Sportski management
URED ZA ZNANOST
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
PAR STUDENT
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
UPISI
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
INTERNATIONAL

Dolazne mobilnosti studenata

Dolazne mobilnosti osoblja

Odlazne mobilnosti studenata

Odlazne mobilnosti osoblja

Erasmus+ projekti

Kratki programi

Međunarodna stručna praksa

Bitni dokumenti

EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE
VAUČERI
 
Svi programi
 
Turistički vodiči
 
Voditelj izrade i provedbe EU projekata
 
Voditelja poslova u turističkoj agenciji
 
 
 
 
 
 
PAR
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
logo PAR
STUDIJI
PREDDIPLOMSKI
  • Poslovno upravljanje
  • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
DIPLOMSKI
  • Upravljanje financijama
  • Upravljanje malim i srednjim poduzećima
  • Upravljanje u sportu
URED ZA ZNANOST
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
INTERNATIONAL
  • Ured za međunarodnu suradnju
EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
PAR STUDENT
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
UPISI
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE
  • VAUČERI
  • Svi programi
  • Turistički vodiči
  • Voditelj izrade i provedbe EU projekata
    Voditelja poslova u turističkoj agenciji
PAR
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete