Enologija i sommelierstvo
Danas se turizam, a posebno gastronomija, izuzetno brzo mijenjaju. Gosti možda i nisu izbirljiviji, ali žele isprobati nešto novo pa je na nama da se mijenjamo u duhu novih trendova.
Cilj Gastro akademije je podići kvalitetu ugostiteljske usluge, ali edukacije nisu samo namijenjene djelatnicima u ugostiteljstvu, već svima željnima novih znanja iz tog područja.
Investicija u sebe je uvijek najbolje ulaganje jer sve nove vještine i znanja su isključivo doprinos našem osobnom i profesionalnom rastu.
U trenutku kada je nastala civilizacija, nastalo je i vino. Tom piću nastalom fermentacijom bobica pridavala su se magična svojstva, a koristilo se i u medicinske svrhe.
Možemo reći da proizvodnju vina kakvu danas poznajemo dugujemo Egipćanima, Grcima i Rimljanima baš kao i to što volimo u njemu i uživati.
In vino veritas!
Sadržaj edukacije:
- Alkoholno vrenje
- Pojam volumni postotak alkohola (vol % alk)
- Enologija
- Podjela vina prema boji
- Podjela vina prema ostatku neprovrelog šećera
- Podjela vina prema kvaliteti (kakvoći)
- Buteljiranje vina
- Posluživanje pojedinih vrsti vina
- Preporuka te izbor vina uz pojedina jela
- Degustacija i ocjenjivanje vina
- Pojam sommelier
VODITELJ PROGRAMA
Damjan Miletić mag.oec.

ugostiteljski stručnjak i voditelj PAR Gastro Akademije
PREDAVAČ
Marko Škarica
Glavni sommelier restorana Draga di Lovrana, prvog restorana s Michelinovom zvjezdicom na Kvarneru
Prijavi se na naš newsletter!
Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Veleučilištu PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Veleučilište PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.
Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr