Preskoči na sadržaj
Facebook Instagram Youtube Linkedin
Vaučeri za besplatno obrazovanje
Search
Close
Hrvatski
logo PAR
  • Naslovna
  • Studij
    • Preddiplomski studij
      • Poslovno upravljanje
      • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Diplomski studij – Poslovno upravljanje
      • Smjer Upravljanje financijama
      • Smjer Upravljanje malim i srednjim poduzećima
      • Smjer Upravljanje u sportu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
  • International
    • Dolazne mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Erasmus+ natječaji
    • Međunarodna stručna praksa
    • Bitni dokumenti
    • Kratki programi
    • Međunarodni projekti
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Usavršavanje i osposobljavanje
      • Voditelj izrade i provedbe EU projekata
      • Suradnik/ica u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova
      • Menadžer u sportskoj organizaciji
      • Administrator u sportskoj organizaciji
      • Instruktor pilatesa i joge
      • Mini MBA u zdravstvu
    • Programi Turizam i ugostiteljstvo
      • Turistički vodič
    • Mini MBA
      • Mini MBA zdravstveni turizam
    • Vaučeri
  • Eventi
    • PILC konferencija
    • PAR Poduzetnički kamp
    • Gradina znanja
    • Žene bez PARdona
  • Vaučeri
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Web programiranje
    • Društveno odgovorno poslovanje
Menu
  • Naslovna
  • Studij
    • Preddiplomski studij
      • Poslovno upravljanje
      • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Diplomski studij – Poslovno upravljanje
      • Smjer Upravljanje financijama
      • Smjer Upravljanje malim i srednjim poduzećima
      • Smjer Upravljanje u sportu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
  • International
    • Dolazne mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Erasmus+ natječaji
    • Međunarodna stručna praksa
    • Bitni dokumenti
    • Kratki programi
    • Međunarodni projekti
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Usavršavanje i osposobljavanje
      • Voditelj izrade i provedbe EU projekata
      • Suradnik/ica u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova
      • Menadžer u sportskoj organizaciji
      • Administrator u sportskoj organizaciji
      • Instruktor pilatesa i joge
      • Mini MBA u zdravstvu
    • Programi Turizam i ugostiteljstvo
      • Turistički vodič
    • Mini MBA
      • Mini MBA zdravstveni turizam
    • Vaučeri
  • Eventi
    • PILC konferencija
    • PAR Poduzetnički kamp
    • Gradina znanja
    • Žene bez PARdona
  • Vaučeri
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Web programiranje
    • Društveno odgovorno poslovanje
logo PAR

Izrada tradicionalne tjestenine

Danas se turizam, a posebno gastronomija, izuzetno brzo mijenjaju. Gosti možda i nisu izbirljiviji, ali žele isprobati nešto novo pa je na nama da se mijenjamo u duhu novih trendova.

Cilj Gastro akademije je podići kvalitetu ugostiteljske usluge, ali edukacije nisu samo namijenjene djelatnicima u ugostiteljstvu, već svima željnima novih znanja iz tog područja.

Investicija u sebe je uvijek najbolje ulaganje jer sve nove vještine i znanja su isključivo doprinos našem osobnom i profesionalnom rastu.

“Ča ćemo danas za obed?” pital je otac, a mat je zajedin odgovorila: „A mogli bimo paštu!“

I danas bimo mogli delat paštu.

Za nju nan rabi samo cvet al muka, kako ki zove, i jaje. Dobro je stavit na 10 dek mehkega cveta jeno jaje, ko ne bi smelo bit s frižidera, nego ga se pusti na stole da se samo od sebe stepli pa mej prsti dodat va cvet malo soli i žličicu ula. 

A mesi se jušto kako i kruh. Cvet se stavi na kupčić, va sredine zdubi škujica, va nju se stavi jaje, sol i ule pa se pomalo mesi dokle se ne dobije lepa boća ka se ne lepi za prsti, a mora bit samo sledić trja od kruha. Onda je dobro zamotat ju va foliju od najlona i pustit jeno pol uri, more i celu uru, da testo počine. Potle se testo na tanko razvaja i režu se kvadrići za krpice, duge trakice za lazanje, va Istre se delaju fuži, va Kastafšćine ravijoli, a na Krke šurlice.

Jena je sorta pašti ka se malo teže dela, ale ju zato si jako štimaju. Kad rečen teže ni to niš teže, nego rabi samo malo više znanja i strpjenja, a onda to gre kot po loje.

Nije, bez razloga najava ove radionice pisana na čakavštini. Svima je poznato da je domaća, svježa tjestenina najukusnija. No,njenu ulogu preuzima konfekcionirana, tvornička, suha tjestenina. Kako izrada domaće, svježe tjestenine kao i cjelokupna gastronomska baština našeg kraja ne bi pala u zaborav, uvijek se pronađu neki ljubitelji „našega domaćega“ i prenose recepture s koljena na koljeno.

Stoga im se mora skinuti kapa i reći SVAKA ČAST.

Tako su i naše edukatorice Nada Kirinčić i Margita Biljan ne samo sačuvale tradicionalan način izrade krčkih šurlica, već će svoje znanje nesebično prenijeti i na druge.

Stoga nema druge već da nam se pridružite!

Sadržaj edukacije:

  • izrada šurlica na domaći način

VODITELJ PROGRAMA

Damjan Miletić mag.oec.

ugostiteljski stručnjak i voditelj PAR Gastro Akademije

PREDAVAČI

Nada Kirinčić

Margita Biljan

paruniversitycollege

paruniversitycollege
[Gastro] Studenti gastronomije i restoraterstva p [Gastro]

Studenti gastronomije i restoraterstva ponovo su oduševili naša nepca! 👩‍🍳

Uz mentorstvo predavača Zorana Delića, mag. oec. i gosta predavača Zlatka Sedlića, promotora kulinarstva - specijalista Podravke, studenti su pripremili vrhunski meni koji se sastojao od ➡️ salate od tjestenine, tune i slanutka, savitka od piletine s keljem, okruglicama od oslića i tune, kraljevskog odreska na moderan način i veganskog kebaba. 🫕🥗

Hvala @podravka_hrvatska što nam je ukusnim sastojcima pomogla u pripremi ovih specijaliteta. 🥕🫑🥦
[2023 EFMD Conference for Deans and Directors Gene [2023 EFMD Conference for Deans and Directors General]

Naša dekanica doc.dr.sc. Gordana Nikolić prisustvovala je Konferenciji dekana i direktora poslovnih škola koja se održala 30. i 31. siječnja u Madridu. 👥

Na ovom dvodnevnom događaju dekani i direktori imali su priliku kao zajednica pogledati što je sljedeće za poslovno obrazovanje, a osim opsežnih mogućnosti umrežavanja program konferencije je osmišljen kako bi pružio neposrednu vrijednost i praktične zaključke za vodeću ulogu dekana i direktora. 🎓
Nova godina- nove gastronomske pustolovine! Na p Nova godina- nove gastronomske pustolovine! 

Na prvoj stručnoj praksi u 2023. godini u sklopu kolegija Gastronomija 2, PAR-ovci su pripremali mediteranske specijalitete na moderan način. 🥗

Uz mentorstvo predavača Zorana Delića i gostujućeg predavača Dragana Viškovića, člana kuharskog saveza i šefa kuhinje u restoranu Domino u Dramlju pripremili su zanimljiva i ukusna jela koja su na kraju i degustirali. 👨‍🍳 

#wherecreativitymeetsknowledga
Svim našim studentima, nastavnicima, suradnicima, Svim našim studentima, nastavnicima, suradnicima, PARtnerima i prijateljima zahvaljujemo na povjerenju te upućujemo najljepše želje povodom predstojećih blagdana. 🎄✨
[Žene bez PARdona] Održana još jedna konferenc [Žene bez PARdona]

Održana još jedna konferencija Žene bez PARdona s krovnom temom Žene u svijetu rada i obrazovanja – diversity and inclusion. 🌹

Tijekom panela najviše se razgovaralo o ženama u obrazovnom sustavu - kako ih osnažujemo i potičemo na razvoj, te koji su izazovi s kojima se susreću i kako se s njima suočavaju žene poduzetnice. 👩‍🏫

U razgovoru jedan na jedan @marijamazar , glavna urednica portala @stilueta ugostila je Irenu Weber, glavnu direktoricu Hrvatske udruge poslodavaca te ujedno i dobitnicu ovogodišnje nagrade PARdonna. 🗣 

Program je upotpunila glazbena izvedba Viktora Čandrlića Jajaša, učenika Prve sušačke hrvatske gimnazije i Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. 🎙

Kako smo se proveli možete pogledati u galeriji službenih fotografija by @ivormazar

Konferencija je sufinancirana sredstvima Turističke zajednice Grada Rijeke.
Svečana promocija 11. generacije prvostupnika i 1 Svečana promocija 11. generacije prvostupnika i 1. generacije diplomanata Visoke poslovne škole PAR 💙
[Sajam karijera] Ovog tjedna naš promo tim sudje [Sajam karijera]

Ovog tjedna naš promo tim sudjelovao je na Sajmu karijera u turizmu u Opatiji kako bi predstavili sve programe Visoke poslovne škole PAR. Osim studijskih smjerova i cjeloživotnog obrazovanja, naši profesori i studenti su također usvojili nova znanja na edukativnim radionicama. 📣🎓
[PPK 2022] Prošlog tjedna na PAR-u održao se na [PPK 2022]

Prošlog tjedna na PAR-u održao se naš tradicionalni PAR Poduzetnički kamp. 🇪🇺

Tema ovogodišnjeg PPK bila je održivi razvoj, a PARovci su kao zadatak dobili razradu ideja za koncept razvoja održivog turizma u Turističkom naselju Mrkopalj koje su također i posjetili. 🌱♻️
Kroz cijeli tjedan studenti su aktivno razvijali ideje i kroz praksu učili o važnosti timskog rada.

Po mišljenju stručnog žirija najbolje razrađenu ideju imao je tim pod nazivom: “ICN Group” i ovim putem im čestitamo! 👏💙
#wherecreativitymeetsknowledge #PARUniversity #PARpoduzetnickikamp #PPK2022
Load More... Follow on Instagram

Prijavi se na naš newsletter!

Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Visokoj poslovnoj školi PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Visoke poslovne škole PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.

Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr

Facebook Instagram Linkedin Youtube
EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
Menu
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
KONTAKT
  • info@par.hr
  • +385 (0)51 327-037,
    +385 (0)51 327-322
  • Trg Riječke rezolucije 4,
    51000 Rijeka, Hrvatska

Copyright © 2021 PAR | Impressum

Sustav kvalitete | Pravo na pristup informacijama | Pravila privatnosti | Statut i pravilnici 

Ured za znanost

  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
Menu
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost

Ured za studente

  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
Menu
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije

Upisi

  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
Menu
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor

PAR

  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
Menu
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
Menu
  • Studij
    • Poslovno upravljanje
    • Upravljanje u sportu
    • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Upravljanje malim i srednjim poduzećima
    • Upravljanje financijama
Menu
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Vaučeri
    • Web programiranje
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije društveno odgovorno poslovanje
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Turistički vodič
Menu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
Menu
  • Ured za znanost
    • Kolegij
    • Predavači
    • Knjižnica
    • Izdavačka djelatnost
Menu
  • International
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
Menu
  • Ured za studente
    • Sportska akademija
    • Centar za karijere
    • Studentski poduzetnički inkubator
    • Humanitarne akcije
Menu
  • Vaučeri
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Web programiranje
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Društveno odgovorno poslovanje
Menu
  • PAR
    • Organizacijska struktura
    • O nama
    • Društveno odgovorno poslovanje
    • Konzultantske usluge
    • EU fondovi
    • Sustav kvalitete
    • Statut i pravilnici
  • EnglishEnglish
STUDIJI
PREDDIPLOMSKI

Poslovno upravljanje

Management u gastronomiji i restoraterstvu

DIPLOMSKI

Financijski management

Management malih i srednjih poduzeća

Sportski management
URED ZA ZNANOST
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
PAR STUDENT
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
UPISI
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
INTERNATIONAL

Dolazne mobilnosti studenata

Dolazne mobilnosti osoblja

Odlazne mobilnosti studenata

Odlazne mobilnosti osoblja

Erasmus+ projekti

Kratki programi

Međunarodna stručna praksa

Bitni dokumenti

EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE
VAUČERI
 
Svi programi
 
Turistički vodiči
 
Voditelj izrade i provedbe EU projekata
 
Voditelja poslova u turističkoj agenciji
 
 
 
 
 
 
PAR
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
logo PAR
STUDIJI
PREDDIPLOMSKI
  • Poslovno upravljanje
  • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
DIPLOMSKI
  • Upravljanje financijama
  • Upravljanje malim i srednjim poduzećima
  • Upravljanje u sportu
URED ZA ZNANOST
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
INTERNATIONAL
  • Ured za međunarodnu suradnju
EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
PAR STUDENT
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
UPISI
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE
  • VAUČERI
  • Svi programi
  • Turistički vodiči
  • Voditelj izrade i provedbe EU projekata
    Voditelja poslova u turističkoj agenciji
PAR
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete