Priprema jela kod stola gosta
Danas se turizam, a posebno gastronomija, izuzetno brzo mijenjaju. Gosti možda i nisu izbirljiviji, ali žele isprobati nešto novo pa je na nama da se mijenjamo u duhu novih trendova.
Cilj Gastro akademije je podići kvalitetu ugostiteljske usluge, ali edukacije nisu samo namijenjene djelatnicima u ugostiteljstvu, već svima željnima novih znanja iz tog područja.
Investicija u sebe je uvijek najbolje ulaganje jer sve nove vještine i znanja su isključivo doprinos našem osobnom i profesionalnom rastu.
Tatarski biftek, kojeg mnogi krivo nazivaju tartar biftekom, prema legendi je nastao na način da su Tatari u svojim pohodima ispod sedla stavljali konjsko meso kako bi ga omekšali te ga tako sirovog jeli u vrijeme obroka.
Danas su ugostitelji pripremu tatarskog bifteka oplemenili raznim dodacima i umacima, a navike posluživanja ili pripreme razlikuju se od naroda do naroda.
Carpaccio bi u gastronomskom smislu bilo svako ono jelo koja se sastoji od sirove namirnice narezane na tanke ploške i poslužene tako da se ploške poredaju u neprekinuti niz s odgovarajućim umakom.
Upravo priprema jela kod stola gosta moderan je način zadovoljavanja želja istinskih ljubitelja hrane pripremljene na poseban i atraktivan način. S obzirom na složenost poslova ti procesi zahtijevaju od kuhara i konobara umijeće i poznavanje različitih tehnika rada, navika gostiju te estetski smisao za lijep izgled.
Sadržaj edukacije:
- priprema tatarskog bifteka
- priprema carpaccia od govedine, hobotnice i tikvica
VODITELJ PROGRAMA

Damjan Miletić mag.oec.
ugostiteljski stručnjak i voditelj PAR Gastro Akademije
Prijavi se na naš newsletter!
Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Veleučilištu PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Veleučilište PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.
Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr