Preskoči na sadržaj
Facebook Instagram Youtube Linkedin
Vaučeri za besplatno obrazovanje
Search
Close
Hrvatski
logo PAR
  • Naslovna
  • Studij
    • Preddiplomski studij
      • Poslovno upravljanje
      • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Diplomski studij – Poslovno upravljanje
      • Smjer Upravljanje financijama
      • Smjer Upravljanje malim i srednjim poduzećima
      • Smjer Upravljanje u sportu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
  • International
    • Dolazne mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Erasmus+ natječaji
    • Međunarodna stručna praksa
    • Bitni dokumenti
    • Kratki programi
    • Međunarodni projekti
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Usavršavanje i osposobljavanje
      • Voditelj izrade i provedbe EU projekata
      • Suradnik/ica u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova
      • Menadžer u sportskoj organizaciji
      • Administrator u sportskoj organizaciji
      • Instruktor pilatesa i joge
      • Mini MBA u zdravstvu
    • Programi Turizam i ugostiteljstvo
      • Turistički vodič
    • Mini MBA
      • Mini MBA zdravstveni turizam
    • Vaučeri
  • Eventi
    • PILC konferencija
    • PAR Poduzetnički kamp
    • Gradina znanja
    • Žene bez PARdona
  • Vaučeri
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Web programiranje
    • Društveno odgovorno poslovanje
Menu
  • Naslovna
  • Studij
    • Preddiplomski studij
      • Poslovno upravljanje
      • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Diplomski studij – Poslovno upravljanje
      • Smjer Upravljanje financijama
      • Smjer Upravljanje malim i srednjim poduzećima
      • Smjer Upravljanje u sportu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
  • International
    • Dolazne mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Erasmus+ natječaji
    • Međunarodna stručna praksa
    • Bitni dokumenti
    • Kratki programi
    • Međunarodni projekti
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Usavršavanje i osposobljavanje
      • Voditelj izrade i provedbe EU projekata
      • Suradnik/ica u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova
      • Menadžer u sportskoj organizaciji
      • Administrator u sportskoj organizaciji
      • Instruktor pilatesa i joge
      • Mini MBA u zdravstvu
    • Programi Turizam i ugostiteljstvo
      • Turistički vodič
    • Mini MBA
      • Mini MBA zdravstveni turizam
    • Vaučeri
  • Eventi
    • PILC konferencija
    • PAR Poduzetnički kamp
    • Gradina znanja
    • Žene bez PARdona
  • Vaučeri
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Web programiranje
    • Društveno odgovorno poslovanje
logo PAR

Objava za medije: Održana konferencija PILC 2017

  • 27 ožujka, 2017
  • PAR

ZAVRŠILA KONFERENCIJA O KREATIVNOM LIDERSTVU U ORGANIZACIJI VISOKE POSLOVNE ŠKOLE PAR

Ne smijemo se bojati profita, poručila je glavna motivacijska govornica ovogodišnje PILC konferencije – Britanka indijskog podrijetla, Madi Sharma. Poduzetništvo nije „business“, njegova srž nije poslovni plan, već ideja i kreativnost iza nje. Svi smo poduzetnici i baratamo svojim setom vještina, a ideje su te koje trebamo „prodati drugima“. Kreativnost i motivacija su naši glavni aduti, a kada im dodamo samopouzdanje stvaramo lidere.

Ovog vikenda u Opatiji nismo svjedočili još samo jednoj konferenciji o liderstvu. Niz stručnjaka koje je Visoka poslovna škola PAR okupila na 6. PAR International Leadership Conference, poznatoj kao PILC, nisu razočarali, dapače – osigurali su iznimno zanimljiv program. No, manje se od Velimira Šonje, Krešimira Macana, Emine Višnić, i mnogih drugih istaknutih pojedinaca nije ni očekivalo.

Glavna panel rasprava, pod vodstvom upravo Krešimira Macana, nije se koncentrirala na potragu za definicijom kreativnog liderstva, već se dotakla tema kreativnosti, poduzetništva i uspjeha. Naravno, tu je bilo govora ponajviše o birokraciji koja je identificirana kao jedan od glavnih vanjskih faktora utjecaja na odustajanje od poduzetništva. No, zanimljivo je kako je talijanski sugovornik, Francesco Venier naglasio, Italija ne zaostaje za Hrvatskom po tom pitanju. Dapače, tvrdi kako se u posljednje vrijeme situacija s birokracijom pogoršala i postala je još jedan otežavajući faktor u razvoju gospodarstva. S druge strane, kao intrinzični i individualni faktori koji koče buduće poduzetnike, identificirani su i strah od neuspjeha, ali i strah od uspjeha – kako je naglasila Madi Sharma, također jedna od panelistica.

pilc_foto2-660x439

Krešimir Macan, Velimir Šonje, Francesco Venier, Madi Sharma i Vidoje Vujić, govornici glavne panel rasprave „Kreativno liderstvo“, na konferenciji PILC 2017.

Ostatak programa konferencije „obrušio“ se na sporu reakciju cjelokupnog sustava – od birokracije kako smo čuli na početku, preko obrazovanja do institucija. „Obrazovni sustav kaska za digitalizacijom“, zaključili su gosti panel rasprave e-Liderstvo, Aljoša Pavelin, Boris Krstanović, Velimir Srića i Vedran Kružić, uz uvodničara Milu Pavlića. Obrazovanje koje ne prati trendove digitalizacije nije kreativno, dapače, onemogućava razvoj kreativnosti u realnom okruženju – onom ispunjenom digitalnim uređajima i komunikacijom. Stoga, nemogućnost sustava da obrazuje u digitalnom okruženju onemogućava obrazovanje sa svrhom pripreme za tržište rada. No, obrazovanje nije jedino područje u kojem sustav usporava razvoj. Kako smo saznali na panel raspravi posvećenoj isključivo kreativnim industrijama, i u kulturi su navikli na „čekanje reakcije do posljednjeg trenutka“.

Obrazovanje koje ne prati trendove digitalizacije nije kreativno, dapače, onemogućava razvoj kreativnosti u realnom okruženju – onom ispunjenom digitalnim uređajima i komunikacijom.

Emina Višnić, direktorica riječkog poduzeća koji upravlja projektom EPK, sudjelovala je u raspravi s Ivanom Nikolić Popović, predsjednicom HKKKKI, a uz moderiranje Aneli Dragojević Mijatović. Iznimno dinamičan trio raspravu je usmjerio na pitanje očekivanja od EPK projekta, mjerljivosti njegova utjecaja, ali i o neprepoznatosti kreativnih industrija i njihova udjela u gospodarstvu Hrvatske. Unatoč vrijednom projektu HKKKKI kojim su kreativne industrije mapirane, institucije i nadležna tijela nisu reagirala na pravi način kako bi se taj sektor, drugi po udjelu u našem BDP-u razvio. S druge strane, poručile su „EPK neće riješiti sve probleme koje imamo“.

Tijekom posljednjeg dijela programa u petak, red je došao i na znanstvenike, koji su prezentirali najnovija istraživanja iz područja upravljanja i vodstva.  Rasprava, koja je potekla u iznimno pozitivnom tonu, zaključila je ponovno kako je upravo digitalizacija najveća platforma za razvoj kreativnog vodstva, ali je isto tako – dvosjekli mač, gdje ona s jedne strane može kreativnost potaknuti, ali s druge stvoriti neke nove inhibicije.

pilc_2017_foto1-660x439

Konferenciju PILC 2017 posjetilo je 200-tinjak ljudi tijekom dva dana programa.

Subotnji program je pak opet okupio stotinjak sudionika na prezentacijama znanstvenih radova i profesionalnim radionicama Tima Baxtera iz MIB Trieste School of Management, inače edukacijskog partnera konferencije PILC 2017. Pored toga, Visoka poslovna škola PAR organizirala je i poseban program za svoje studente – radionice poticanja kreativnosti i poduzetništva pod vodstvom jedinstvene gošće ove manifestacije – Madi Sharme. Oduševljeni studenti istaknuli su kako je radionica bila „nabijena motivacijom“.

Studentici PAR-a, Doris Šestan, najviše se dojmio otvoreni pristup i glavna poruka – nema isprike za neuspjeh.  Mjesta neuspjehu na PILC konferenciji ni ove godine nije bilo. S time se slaže i dekanica  Visoke poslovne škole PAR. „Iza nas je još jedna uspješna PILC konferencija i dobar vjetar u leđa koji će nam pomoći pri realizaciji svih planova za tekuću godinu“, potvrdila je dekanica Gordana Nikolić, nadodavši kako PAR priprema mnogo novosti za okruglu, 10. godišnjicu koju slave ove godine.

Podijeli ovu objavu:

Search
POSLJEDNJE NOVOSTI
  • INCASO 2023 27. siječnja, 2023
  • Natječaj za obavljanje stručne prakse 24. siječnja, 2023
  • Ponovljeni natječaj za studijski boravak i stručnu praksu studenata (2022./2023.) u okviru Erasmus+ projekta 2022-1-HR01-KA131-HED-000064867 16. siječnja, 2023
  • Ponovljeni natječaj za izbor osoblja za mobilnost u akademskoj godini 2022./2023. u okviru
    Erasmus+ projekta 2022-1-HR01-KA131-HED-000064867
    16. siječnja, 2023
  • Nastupno predavanje 23.siječnja 2023. godine – “Analiza projektnih učinaka na primjeru projekata mobilnosti na visoko obrazovnim institucijama” 16. siječnja, 2023
KATEGORIJE
  • ActivU
  • AUDID
  • Blog
  • CPMES
  • ERASMUS
  • EU Fondovi
  • Gostujuće predavanje
  • HUBBAZIA
  • Iz medija
  • Međunarodna suradnja
  • mikrokvalifikacije
  • Natječaj
  • Novosti
  • Promocije
  • Studenti – PAR
  • Studenti – vanjske
  • Studentski zbor
  • Uncategorized @hr
  • Vijesti
  • Žene bez PARdona

paruniversitycollege

paruniversitycollege
[2023 EFMD Conference for Deans and Directors Gene [2023 EFMD Conference for Deans and Directors General]

Naša dekanica doc.dr.sc. Gordana Nikolić prisustvovala je Konferenciji dekana i direktora poslovnih škola koja se održala 30. i 31. siječnja u Madridu. 👥

Na ovom dvodnevnom događaju dekani i direktori imali su priliku kao zajednica pogledati što je sljedeće za poslovno obrazovanje, a osim opsežnih mogućnosti umrežavanja program konferencije je osmišljen kako bi pružio neposrednu vrijednost i praktične zaključke za vodeću ulogu dekana i direktora. 🎓
Nova godina- nove gastronomske pustolovine! Na p Nova godina- nove gastronomske pustolovine! 

Na prvoj stručnoj praksi u 2023. godini u sklopu kolegija Gastronomija 2, PAR-ovci su pripremali mediteranske specijalitete na moderan način. 🥗

Uz mentorstvo predavača Zorana Delića i gostujućeg predavača Dragana Viškovića, člana kuharskog saveza i šefa kuhinje u restoranu Domino u Dramlju pripremili su zanimljiva i ukusna jela koja su na kraju i degustirali. 👨‍🍳 

#wherecreativitymeetsknowledga
Svim našim studentima, nastavnicima, suradnicima, Svim našim studentima, nastavnicima, suradnicima, PARtnerima i prijateljima zahvaljujemo na povjerenju te upućujemo najljepše želje povodom predstojećih blagdana. 🎄✨
[Žene bez PARdona] Održana još jedna konferenc [Žene bez PARdona]

Održana još jedna konferencija Žene bez PARdona s krovnom temom Žene u svijetu rada i obrazovanja – diversity and inclusion. 🌹

Tijekom panela najviše se razgovaralo o ženama u obrazovnom sustavu - kako ih osnažujemo i potičemo na razvoj, te koji su izazovi s kojima se susreću i kako se s njima suočavaju žene poduzetnice. 👩‍🏫

U razgovoru jedan na jedan @marijamazar , glavna urednica portala @stilueta ugostila je Irenu Weber, glavnu direktoricu Hrvatske udruge poslodavaca te ujedno i dobitnicu ovogodišnje nagrade PARdonna. 🗣 

Program je upotpunila glazbena izvedba Viktora Čandrlića Jajaša, učenika Prve sušačke hrvatske gimnazije i Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. 🎙

Kako smo se proveli možete pogledati u galeriji službenih fotografija by @ivormazar

Konferencija je sufinancirana sredstvima Turističke zajednice Grada Rijeke.
Svečana promocija 11. generacije prvostupnika i 1 Svečana promocija 11. generacije prvostupnika i 1. generacije diplomanata Visoke poslovne škole PAR 💙
[Sajam karijera] Ovog tjedna naš promo tim sudje [Sajam karijera]

Ovog tjedna naš promo tim sudjelovao je na Sajmu karijera u turizmu u Opatiji kako bi predstavili sve programe Visoke poslovne škole PAR. Osim studijskih smjerova i cjeloživotnog obrazovanja, naši profesori i studenti su također usvojili nova znanja na edukativnim radionicama. 📣🎓
[PPK 2022] Prošlog tjedna na PAR-u održao se na [PPK 2022]

Prošlog tjedna na PAR-u održao se naš tradicionalni PAR Poduzetnički kamp. 🇪🇺

Tema ovogodišnjeg PPK bila je održivi razvoj, a PARovci su kao zadatak dobili razradu ideja za koncept razvoja održivog turizma u Turističkom naselju Mrkopalj koje su također i posjetili. 🌱♻️
Kroz cijeli tjedan studenti su aktivno razvijali ideje i kroz praksu učili o važnosti timskog rada.

Po mišljenju stručnog žirija najbolje razrađenu ideju imao je tim pod nazivom: “ICN Group” i ovim putem im čestitamo! 👏💙
#wherecreativitymeetsknowledge #PARUniversity #PARpoduzetnickikamp #PPK2022
Čestitamo svim polaznicima naših programa cjeloživotnog obrazovanja! 🥳

Dekanica doc.dr.sc. Gordana Nikolić i Dominik Patafta, mag.oec., čestitali su im na uspješnom završetku programa i uz mali znak pažnje poželjeli im sreću u daljnjem usavršavanju. 💙

📣Već smo krenuli s programima kroz HZZ sustav vaučera za besplatno obrazovanje, više info na ➡️ https://par.hr/vauceri/
Load More... Follow on Instagram

Prijavi se na naš newsletter!

Saznaj sve o aktualnim ponudama, novostima i događajima u Visokoj poslovnoj školi PAR.

Izrada stranice sufinancirana je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “WWW vaučeri za MSP-ove” referentne oznake KK.03.2.1.17
Sadržaj stranice isključiva je odgovornost korisnika Visoke poslovne škole PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka.

Za više informacija o EU fondovima posjetiti web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr

Facebook Instagram Linkedin Youtube
EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
Menu
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
KONTAKT
  • info@par.hr
  • +385 (0)51 327-037,
    +385 (0)51 327-322
  • Trg Riječke rezolucije 4,
    51000 Rijeka, Hrvatska

Copyright © 2021 PAR | Impressum

Sustav kvalitete | Pravo na pristup informacijama | Pravila privatnosti | Statut i pravilnici 

Ured za znanost

  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
Menu
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost

Ured za studente

  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
Menu
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije

Upisi

  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
Menu
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor

PAR

  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
Menu
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
Menu
  • Studij
    • Poslovno upravljanje
    • Upravljanje u sportu
    • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
    • Upravljanje malim i srednjim poduzećima
    • Upravljanje financijama
Menu
  • Cjeloživotno obrazovanje
    • Vaučeri
    • Web programiranje
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije društveno odgovorno poslovanje
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Turistički vodič
Menu
  • Upisi
    • Dokumentacija
    • Modeli plaćanja
    • Ugovor
Menu
  • Ured za znanost
    • Kolegij
    • Predavači
    • Knjižnica
    • Izdavačka djelatnost
Menu
  • International
    • Odlazne mobilnosti studenata
    • Odlazne mobilnosti osoblja
    • Mobilnosti studenata
    • Dolazne mobilnosti osoblja
Menu
  • Ured za studente
    • Sportska akademija
    • Centar za karijere
    • Studentski poduzetnički inkubator
    • Humanitarne akcije
Menu
  • Vaučeri
    • Internetski marketing i brendiranje
    • Asistent za upravljanje projektima
    • Web programiranje
    • Knjigovođa/knjigovotkinja
    • Društveno odgovorno poslovanje
Menu
  • PAR
    • Organizacijska struktura
    • O nama
    • Društveno odgovorno poslovanje
    • Konzultantske usluge
    • EU fondovi
    • Sustav kvalitete
    • Statut i pravilnici
  • EnglishEnglish
STUDIJI
PREDDIPLOMSKI

Poslovno upravljanje

Management u gastronomiji i restoraterstvu

DIPLOMSKI

Financijski management

Management malih i srednjih poduzeća

Sportski management
URED ZA ZNANOST
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
PAR STUDENT
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
UPISI
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
INTERNATIONAL

Dolazne mobilnosti studenata

Dolazne mobilnosti osoblja

Odlazne mobilnosti studenata

Odlazne mobilnosti osoblja

Erasmus+ projekti

Kratki programi

Međunarodna stručna praksa

Bitni dokumenti

EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE
VAUČERI
 
Svi programi
 
Turistički vodiči
 
Voditelj izrade i provedbe EU projekata
 
Voditelja poslova u turističkoj agenciji
 
 
 
 
 
 
PAR
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete
logo PAR
STUDIJI
PREDDIPLOMSKI
  • Poslovno upravljanje
  • Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu
DIPLOMSKI
  • Upravljanje financijama
  • Upravljanje malim i srednjim poduzećima
  • Upravljanje u sportu
URED ZA ZNANOST
  • Katedre
  • Kolegiji
  • Predavači
  • Knjižnica
  • Izdavačka djelatnost
INTERNATIONAL
  • Ured za međunarodnu suradnju
EVENTI
  • PILC konferencija
  • Žene bez PARdona
  • Gradina znanja
  • PAR Poduzetnički kamp
  • StartUp Europe Awards
PAR STUDENT
  • Ured za studente
  • Sportska akademija
  • Centar za karijere
  • Studentski poduzetnički inkubator
  • Humanitarne akcije
UPISI
  • Dokumentacija
  • Modeli plaćanja
  • Ugovor
CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE
  • VAUČERI
  • Svi programi
  • Turistički vodiči
  • Voditelj izrade i provedbe EU projekata
    Voditelja poslova u turističkoj agenciji
PAR
  • O nama
  • Organizacijska struktura
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Konzultantske usluge
  • EU fondovi
  • Statut i pravilnici
  • Sustav kvalitete