[av_image src=’http://par.hr/wp-content/uploads/2020/11/PAR-Restoraterstvo-1030×614.jpg’ attachment=’16770′ attachment_size=’large’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-khw8a5p4′ admin_preview_bg=”][/av_image]
[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-1vrhkv’ admin_preview_bg=”]
Visoka poslovna škola PAR bogatija je za još jedan trogodišnji preddiplomski stručni studij, naziva Upravljanje u gastronomiji i restoraterstvu, čijim se završetkom stječe 180 ECTS bodova i naziv stručnog prvostupnika ekonomije (bacc. oec.), a s ciljem obrazovanja stručnjaka za rad u ugostiteljstvu, gastronomiji i restoraterstvu.
Studij je inovativan, moderan i zanimljiv, popraćen praktičnim radom i nastavom, uz stručno vodstvo najboljih predavača, teoretičara i praktičara iz naših najeminentnijih ugostiteljskih objekata, hotela, restorana ili OPG-ova sa zanimljivim i rijetko viđenim djelatnostima, gdje se kroz neposredni rad uz nadzor nastavnika i mentora studenti obučavaju i za one najzahtjevnije poslove i zadaće koji su pred njima. Za cjelokupno društvo i okruženje studij je od iznimne važnosti jer će polaznici nakon završenog studija svojim znanjima, vještinama i kompetencijama koje su stekli pridonijeti poboljšanju kvalitete ne samo cjelokupne ugostiteljsko-turističke ponude našeg kraja već i čitave Lijepe naše. To će pomoći da se i Republika Hrvatska što bolje pozicionira na gastronomskoj karti Europe i svijeta.
Učenicima srednjih strukovnih škola pruža se mogućnost vertikalne prohodnosti, a onima koji su već našli svoje radno mjesto u nekom ugostiteljskom objektu pruža se mogućnost daljnjeg napredovanja i usavršavanja, osobito ako ih zanima ugostiteljstvo, restoraterstvo i gastronomija. Studenti će kroz studij u Visokoj poslovnoj školi PAR dobiti viši stupanj obrazovanja tijekom koga će razvijati svoju kreativnost i osmišljavati nove i zanimljivije projekte u svojim radnim sredinama. – ističe Damjan Miletić, voditelj studija.
Također, dekanica doc. dr. sc. Gordana Nikolić naglasila je kako je ovo uistinu velika novost ne samo za PAR već i za Rijeku i Primorsko – goransku županiju jer se analizom usporedivosti predloženog studija sa srodnim akreditiranim programima došlo do činjenica da se svi stručni studijski programi koji se odnose na gastronomiju i restoraterstvo provode isključivo kao dio programa iz područja turizma i ugostiteljstva, a ne kao jedinstveni zasebni program. Upravo su potrebe koje se javljanju na tržištu, kao i nepostojanje jedinstvenog samostalnog studijskog programa iz područja gastronomije i restoraterstva bili temeljni razlozi pokretanja ovog preddiplomskog studija.
Početak studijskog programa očekuje se već početkom 2021. godine!
[/av_textblock]